03 Temmuz 2014 Perşembe 22:33
Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nda Çiftlik Yapımı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nda uygulamalı eğitim yapılacak ve en son teknolojilerle donatılacak olan ahır yapımına başlandı.

 

 

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nun kampüs alanında 89x27 metre boyutlarında yapılacak olan ve 2400 metrekare kapalı alana sahip olacak ahırda öğrencilere uygulamalı eğitimin yanı sıra bölgedeki yetiştiricilere modern hayvancılıkla ilgili eğitimde verilecek.

 

Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yücel Ünal, “Bölgemizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız batıda gördüğü üretim biçim ve yöntemlerini buraya taşıyarak hayvancılık yapmak istemektedirler. Örneğin süt inekçiliği yapmak isteyen bölge insanı, batı illerinde görmüş olduğu çiftlik binasının aynısını burada inşa ederek hayvancılık yapmaya çalışmaktadır. Halbuki bölgemizin soğuk iklime sahip olması sebebiyle çiftlik binası yaparken dikkat edilmesi gereken değişik hususlar vardır. Yapımı devam eden çiftlik binamız, özellikleri itibariyle bölge şartlarına uygunluk açısından iyi bir örnek teşkil edecektir. Yüksekokulumuzda sadece çiftlik yöneticisi olacak gençleri yetiştirmekle yetinmeyeceğiz. Ayrıca bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza modern hayvancılıkla ilgili eğitim seminerleri ve hayvancılık projeleri konusunda teknik destek de vermeyi planlıyoruz. Yetiştiricimizin modern hayvancılık hakkında bilgi düzeylerinin geliştirilmesiyle et ve süt üretimindeki verimlilik artışı bölgenin lokomotifi konumuna gelebilir” dedi.

 

Prof. Dr. Yücel Ünal, yüksekokulun ülkemizde çiftlik yönetimi konusunda lisans eğitimi veren ilk ve tekokul olduğunu, buradan mezun olacak gençlerin çiftlik yöneticisi sıfatıyla çok dolgun ücretlerle iş bulma imkanına kavuşacağını söyleyerek, inşaatı kasım ayı sonu gibi bitirmeyi umduklarını ifade etti.








Son Güncelleme: 03.07.2014 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.