11 Haziran 2014 Çarşamba 12:27
DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısı Ağrı'da Yapıldı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurulu ikinci toplantısı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde gerçekleşti.

 

 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul toplantısına; DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Adnan Demir, DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile Bitlis Eren, Erzincan, Erzurum Teknik, Atatürk, Fırat, Hakkari, Iğdır, İnönü ve Tunceli üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

 

Kısa zamanda modern bir üniversite kampüsü kuran Rektör Aslan’a gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kalkınma Bakanlığı'na bağlı DAP kapsamında bölge üniversitelerinin işbirliğiyle ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Çalışma alanları belirlenen grupların ileriki süreçte bir araya gelerek DAP Bölgesi'ne bağlı bütün illerdeki sorunları detaylı bir şekilde çalıştıktan sonra üst kurula sunacağını kaydeden Prof. Dr. Battal, “Üst kurulda, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Bakanlık ve DAP Bölge Başkanı ile çalışmalarını sürdürecek. Bugün toplantı, ikinci toplantı olmasına karşın en önemli toplantılardan biri olacak. Toplantı akabinde alt çalışma grupları olan strateji planlama grubu, tarım çalışma grubu, sanayi çalışma grubu, eğitim grubu, turizm, sosyal ve kültür çalışma grupları aktif bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Ayrıca teklifimiz olacak olan enerji çalışma grubu var. Bundan sonra da teklif geldiğinde değişik gruplar oluşturulabilecek. Şimdilik bu çalışma grupları teşkil edildi. Her üniversiteden alanında yetkin öğretim üyeleri, bu çalışma gruplarının her birinde yer alacak. Umuyorum ki bu çalışma gruplarında bölgemizle ilgili çok önemli fikirler ortaya çıkacak. Bu fikirler doğrultusunda da üst kurul olarak kararlar almak suretiyle Bakanlık nezdinde bizatihi çalışarak uygulamaya koyacağız. Geçtiğimiz haftalarda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bu konuları görüştük. Kendileri DAP Üniversiteler Birliğini çok önemsediğini ve memnun kaldığını, çalışma gruplarından çıkacak sonuçlara bağlı olarak da yeni fonlar oluşturularak bölgenin kalkınmasına destek olacaklarını bize ifade etti” diye konuştu.

 

Kafkas Üniversiteleri Birliği tarafından seçilen ve merkezi laboratuvar olarak atfedilen Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek akredite laboratuvarının üniversiteleri bünyesinde olduğunu ifade eden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan, “Şu an itibariyle yurt içi ve dışındaki değişik üniversitelerden gelen araştırmacılar, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nda yapıyorlar. Aynı zamanda burada birçok tahliller de büyük illere gitmeden sonuçlandırılmaktadır. Bu merkezin gelecekte de gerek üniversitelere gerekse bu bölgede yaşayan insanlara daha geniş kapsamlı hizmet vereceğine inanıyorum. Üniversitede şu an 11 bin öğrencimiz bulunuyor, bu sene alınacaklarla birlikte sayı 16 bine ulaşacak. Ağrı, üniversitenin büyümesiyle birlikte 25 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış bir eğitim merkezi olacak. Kültür Merkezi ve İslami İlimler Fakültesi binaları tamamlandıktan sonra da bu kampüsümüz, gerek akademisyen gerek öğrenciler için akademikçalışmaların yapıldığı güzel bir mekan olacaktır. Tabi bunların yapılmasında her şeyden önce üniversitemizin ismini taşıyan saygıdeğer işadamı İbrahim Çeçen beye çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi katkıları oldu. Ağrılı işadamlarımızın da çok ciddi katkıları oldu. Sizlerin huzurlarında İbrahim Çeçen’e, Celal Oruç’a, Abdolbari Goozel’e ve Adalet Turan’a, bize güven duydukları ve kendi illerine yatırım yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2’nci Üst Kurul toplantısının ardından kentte bulunan bölge üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.







Son Güncelleme: 11.06.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.