18 Nisan 2014 Cuma 23:11
DİLENEN ÇOCUĞA YARDIM ETMEKLE; SOKAĞA İTİYORUZ

Dilenen Çocuğa Yardım Etmek; Sokağa İtilmesine Yardımcı Oluyor.

 

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, sokakta dilenci çocuklara para verme ve sattıkları üründen almanın çocukları sokağa mahkum edeceğini söyledi.

 

Dilenci ve satıcı çocukları sokaktan kurtarmanın yolunun onlara para vermekten geçmediğini belirten Çirik, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin gelişmesi gerektiğini kaydetti.

 

Çirik,” Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocukluğunu yaşayamayan, temel eğitimden faydalanamayan çocukların, her türlü suça sürüklenmeye müsait olduğu unutulmamalıdır. Dilenci ve satıcı çocukları sokaktan kurtarmanın yolu onlara para vererek olmaz. Para verdiğimiz her çocuk aslından bizden uzaklaşır ve sokağa mahkum olur. Çocuklarımızın geleceğinin kararmaması için onlara para vererek sokağa itme yerine elinden tutarak eğitimini tamamlamasına yardımcı olalım” dedi.




Son Güncelleme: 18.04.2014 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.