08 Mayıs 2016 Pazar 22:03
E-Okul VBS Girişi! E-okul Yönetim Bilgi Sistemi Nasıl Kullanılır

E-okul Yönetim Bilgi Sistemi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. E-okul yönetim bilgi sistemine giriş ve e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizde. Öğretmenler tarafından kullanılan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş nasıl yapılır gibi konular herkes tarafından merak edilir oldu. Sizde haberimizden E-okul VBS giriş ve E-okul yönetim Bilgi Sistemine giriş yollarını öğrenebilirsiniz.

E okul yönetim bilgi sistemi, öğrenci girişi yaparak veliler öğrencilerin notlarını ve devamsızlıklarını kolaylıkla öğrenebilir. Son günlerde geliştirilen yeni uygulama ile artık öğretmenlerde E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi uygulaması adı altında işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler. Peki E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi nasıl kullanılır? İşte merak ettiğiniz detaylar...

E-Okul 2007 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete girmiştir. Herhangi bir öğrencinin okul kaydından başlayıp, mezun olduğu tarihe kadar olan bütün süreç içerisinde uygulanmakta olan bir sistemdir.

E-Okul uygulaması Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmekte olan bir uygulamalardan biridir. MEB tarafından açılmış olan bu sistemde; devlet ve özel ilköğretim okulları, özel eğitim kurumları, anaokulları, ortaöğretim kurumları yararlanmaktadır. Bu sistem sayesinde öğretmenler, veliler, öğrenciler, yöneticiler, çok kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini yapabilmek mümkün olacaktır.

Velilerin ve öğrencilerin kullandığı sistem veli bilgilendirme sistemidir. Öğretmenlerin öğrencilerin karne notlarını, devamsızlıkları vb. aktivitelerini kaydettiği sistem ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemine girişi yazının devamında kısaca anlatacağız.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayıta geçebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

Bu sistemde birçok işlem yapmak mümkün olacaktır. Örneğin; öğrenci kaydı, not işlemleri, sınav bilgileri, nakil işlemleri, devamsızlık işlemleri, yapılacak olan sınav başvuru tercih gibi birçok işlemi yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunmuş olduğu E-Okul'da iki farklı çeşit uygulama vardır. Bu uygulamalardan bir tanesi veli ve öğrencilerin girebildiği E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bir diğeri ise sadece yöneticilerin ve öğretmenlerin giriş yaptıkları E-Okul yönetim bilgi sistemidir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi kapsamında faydalanabileceğiniz uygulamalar şunlardır;

Ders Programları; E-Okul veli bilgilendirme sisteminin sağladığı kolaylık ile birlikte artık velisi olduğunuz öğrencinin ders programını öğrenebilir ne zaman okula gitmesi ya da hangi günler hangi dersi olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Devamsızlık Bilgileri; sistemin bize sunduğu hizmetlerden birisi de devamsızlık bilgileri uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte öğrencinin okula gitmesi gerekiyorken okulda olup olmadığını hangi gün ve derslerde devamsızlık yaptığını öğrenebilirsiniz.

E-Okul Not Bilgileri; E-Okul not bilgileri uygulaması ile birlikte velisi olduğunuz öğrencinin hangi dersten ne kadar sınava girdiğini ve girmiş olduğu bu sınavlarda kaç puan aldığını öğrenebilirsiniz. Sistemin size sağladığı kolaylık ile öğrencinin sizden notlarını gizlemesi de tarihe karışmış oluyor.

Proje Ödevi; uygulamanın sağladığı bir diğer imkan ise öğrencinin proje ödevinin varlığı ya da yokluğu konusunda siz velileri bilgi sahibi yapmasıdır. Uygulama ile proje ödevinin varlığından haberdar olabilir ödevin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca proje ödevi notunu da öğrenebilirsiniz.

Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi; velisi olduğunuz öğrencinin kaydının başka bir okula alınması ya da mevcut okulda bulunan kaydının silinmesi gerekiyor ise bu bilgiye E-Okul veli bilgilendirme sistemi yardımı ile ulaşabilirsiniz.

Nakil Bilgisi; velisi olduğunuz öğrencinin başka bir okula nakil olması gerekiyorsa bu bilgiye sistem üzerinden sizden istenilen bilgileri girerek ulaşabilir gerekli olan işlemleri öğrenebilirsiniz.

Karne Notu; öğrencinin yıl içinde aldığı puanlara göre yıl sonunda ona verilecek olan karne notunun ne olduğunu merak ediyorsanız sistem size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken sisteme giriş yapıp sizden istenilen bilgileri yazmak ve gerekli bölüne girmektir.

Sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notlarını ve hangi gün okula gidip gitmediklerini bu sistem sayesinde öğrenebilirler. Veliler de bu sistem sayesinde öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. E-Okul sisteminin diğer bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümü ise öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu bölüme ana sayfada yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini bilmiyorlarsa Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek öğrenebilirler. Yöneticiler E-Okul yönetimbilgi sistemi sayesinde idari işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bütün nakil işlemlerini ve kayıt yenileme ve silme gibi işlemleri E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-okul Yönetim Bilgi Sistemi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. E-okul yönetim bilgi sistemine giriş ve e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizde. Öğretmenler tarafından kullanılan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş nasıl yapılır gibi konular herkes tarafından merak edilir oldu. 

Son Güncelleme: 22.08.2016 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.