09 Nisan 2015 Perşembe 20:22
Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesinden Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Ağrı Merkezdeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Ağrı Dağı Anadolu Lisesindeki öğrenci, öğretmen ve idarecilere Kur'an-ı Kerim Meali hediye etti.

AĞRI - Ağrı'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitim Bir-Sen Ağrı Şubesince iki lisede öğrenci, öğretmen ve idari personele Kur'an-ı Kerim meali dağıtıldı.

Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, yaptığı açıklamada, zikrin canlı örneklerinden biri olan Kuran'ı okumanın büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Zikir ve Kur'an'ın insana güç verdiğini ifade eden Gümüşer, "İnsana öyle bir güç verir ki, insan bu güç sayesinde günaha düşmez. İnsanın kemal ve olgunluk yönünde ilerleyebilmesi için erdemleri kuşanması gerektiği gibi, ruhunu kötü huylardan arındırması da kaçınılmazdır" dedi.

Gümüşer, şöyle devam etti:

"İşte bu bağlamda zikir ve Kur'an çok önemli etkendir. Kur'an'ı, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve yaratıcının birliği ve varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda, o insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir. Kur'an, insanlar için güzel bir nasihatcı, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır." 

Son Güncelleme: 09.04.2015 21:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.