09 Ekim 2015 Cuma 01:42
Eğitim-Bir-Sen'den Aday Öğretmenlere Deneme Sınavı

 Ağrı'da aday öğretmenler deneme sınavına girdi.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi, pazar günü yapılacak olan aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçiş sınavı öncesi deneme sınavı düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Gümüşer, yaptığı açıklamada, sendika olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olduklarını belirterek, sendika olarak eğitim camiasının bütün problemlerine, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçiş sınavına karşı olduklarını ancak sistem gereği üyelerini buna hazırlamak için bu deneme sınavını düzenlediklerini ifade eden Gümüşer, şunları kaydetti: 

"Öğretmen arkadaşın adaylığının kalkış süreci, bir sınavla kağıt üstündeki göstereceği bir başarıyla alakalı bir durum değildir. Öğretmen arkadaş, sınıfındaki yetiştirdiği öğrenci kalitesiyle ölçülmeliydi. Yani bu da zamana yayılacak bir meslek. Çünkü öğretmenlik kariyer mesleğidir. Kendi şahsına münhasır olan bir ihtisas mesleğidir. Bu öyle bir yıl içinde kendisini kanıtlayacak türden bir meslek değil. Öğretmen adaylarının, adaylık sürecini değerlendirme ve ölçme anlamında aday öğretmenlik sınavının çok sağlıklı bir yol değildir."

 

egitim-bir-senden-aday-ogretmenlere-deneme-sinavi.jpgegitim-bir-senden-aday-ogretmenlere-deneme-sinavi-001.jpgegitim-bir-senden-aday-ogretmenlere-deneme-sinavi-002.jpgegitim-bir-senden-aday-ogretmenlere-deneme-sinavi-003.jpg

Son Güncelleme: 09.10.2015 01:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.