11 Ağustos 2015 Salı 15:29
Eş Özrü Tayinlerinde Üç Yıl Şartı Problemini Çözdük

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan Yalçın, “Toplu sözleşme mücadelemiz ilk meyvesini vermiştir. Eş durumu mağdurlarının gözü aydın olsun, yeni yayımlanacak kılavuzda üç yıl şartının yer almayacağını müjdelemek isterim” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın şehit cenazesine katılmak üzere Çankırı’da olması nedeniyle konuyla alakalı görevlendirdiği Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’le görüşen Yalçın,  toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakata varılan konular arasında yer alan eş durumu özrü ile ilgili mücadelelerinin netice verdiğini belirtti.

Çerçeve yönetmelikte yer alan, kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödeme şartının yeni yayımlanacak kılavuzda yer almayacağını belirten Yalçın, “Öğretmenlerin eş durumu ataması için üç yıl şartı olmayacaktır. Geriye dönük iki yıl içerinde 360 gün sigortalı olmak şeklindeki düzenleme kılavuza yansıtılarak eski haliyle uygulanacaktır” diye konuştu.

Kamu görevlileri ile ilgili ciddi bir sorun olan aile bütünlüğünün anayasal güvence altında olduğunu ifade eden Ali Yalçın, “Milli Eğitim Bakanlığı eş durumu özrüne ilişkin bu gelişmenin diğer hizmet kollarında da sorunun çözümü için bir işaret olmasını temenni ediyorum. Konunun çözümünde hassasiyet gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya tüm eğitim çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak rahatlatıcı adımları atacaklarını ifade eden Erdem, “Problemin çözümü için bakanlık olarak biz de elimizden gelen gayreti gösterdik ve eğitim çalışanlarının huzuru ve memnuniyeti eğitimin verimliliği için önemlidir.” diye konuştu.

 

es-ozru-tayinlerinde-uc-yil-sarti-problemini-cozduk-001.jpg

Son Güncelleme: 11.08.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.