03 Nisan 2014 Perşembe 10:57
Ferzende Tanışır; Kütüphaneler Bilgi Kaynaklarıdır

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 50.Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor.

 

Etkinlikler kapsamında Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır tarafından Kütüphanede konferans verildi.  Konferans sonrası Kitap okuma etkinliği yapılırken, gün boyu okullar kütüphaneyi ziyaret etti.

 

Ağrılı Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır, 50. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Halk Kütüphanesinde verdiği konferansta kütüphanelerin bilgi kaynakları olduğunu söyledi.

 

Tanışır konferansta "Kitap, vakti bilgiyle buluşturmak, insan ruhuyla konuşturmaktır. Yönünü kitaba çeviren insan, çevresini daha iyi görür. Kitabı sevmeyen insan, düşünceyi sevmeyen insandır. Düş kuramayan, düşünemeyen insandır. İşte bunun için hem çağı yakalamak hem de çağlar öncesini anlamak için bize istediğimizi seçme imkanı veren ve zekamızı kibarlaştıran kitaplarımıza sıkı sıkı sarılmamız gerekmektedir.” dedi.

 

Tanışır'a konferans sunumu sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürü E.Muhsiln Bulut tarafından Nuh'un Gemisi Maketi hediye edildi.

 

Konferans sonrasında toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. 








Son Güncelleme: 03.04.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.