15 Mayıs 2014 Perşembe 14:08
Gençler Trafik Sorununu Tartıştı

Ağrı’nın Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği’nin "Gençler Geleceğimizdir Projesi” kapsamında hazırlanan münazara programının sonuncusu yapıldı.

 

Atatürk Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Atif Çiçekli, İlçe Emniyet Amiri Deniz Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaya, İlçe Müftüsü Bekir Ertürk, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Taşdemir, esnaflar ve öğrenciler katıldı. Taşlıçay Anadolu Lisesi’nden iki grup halinde tartışan öğrencilerden bazıları trafik probleminin ceza ile önlenebileceğini savunurken bazıları ise eğitimle önlenebileceğini savundular. Cezadan yana olan grup, sürücü belgesi alanların zaten belli bir eğitimden geçtiklerini ama buna rağmen kuralları ihlal ettiklerini, alkollü olarak araç kullanmanın istenmeyen sonuçlara, hatta ölümlere sebep olacağını bildikleri halde direksiyon koltuğuna oturduklarını belirterek çarpıcı örnekler verdiler.

 

Eğitim yanlısı grup ise, eğitimin şart olduğunu, ancak günümüzde yeterli eğitim verilmeden sürücü belgesi verildiğini, okul önlerinde trafik tabelalarının bulunmasının önemli olduğunu, bu ve benzeri yöntemlerle eğitimin güçlendirilmesi gerektiğini söylediler.

 

Programın sonucunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede, eğitim yanlıları birinci olurken, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.







Son Güncelleme: 15.05.2014 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.