01 Ekim 2015 Perşembe 19:45
Gümüşer: Okul müdürleri liderlik yapmalı tahsildarlık değil

Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman ; "Okullarda Tahsildarlık Dönemi Sona Ermelidir. Okul müdürleri liderlik yapmalı tahsildarlık değil" dedi

 

"Merkezi bütçeden, öğrenci başına ödenek uygulamasına geçilmeli, Okullarda tahsildarlık dönemi sona erdirilerek okullara bütçe verilmelidir"

 

2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esaslarının, dokuz yıla yakın bir süredir uygulandığını ve değiştiği günden beri bazı adaletsizliklerin devam ettiğini bildiren Selvi, "Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınmalı, gerekli mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır.

 

Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ve izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları çözüme kavuşturulmalıdır. Yönetici görevlendirme yönetmeliğine açılan dava sonrası Danıştay'ın vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararı ile bazı mahkemelerin yönetici adayı değerlendirme ve görevlendirme süreçlerinde vermiş oldukları kararlar neticesi, yönetici görevlendirme uygulaması somut sonuçları görülüp nesnel veobjektif bir değerlendirme yapılamadan akamete uğratılmıştır.

 

Bu kapsamda mahkeme kararları da dikkate alınmak suretiyle yönetici görevlendirme yönetmeliği yeniden ele alınmalıdır. Bu doğrultuda, genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen'in de görüşünün alınması, hem yönetmeliğin eğitimciler arasında benimsenmesini, sahiplenilmesini sağlayacak hem de hukuken sağlam bir metin ortaya çıkarılmış olacaktır.

 

Okullara bütçe verilmemesi nedeniyle yaşanan problemlere köklü çözüm getirilmelidir. Okul yöneticilerinin eğitim liderliği yapmalarının önündeki en büyük engel olan okulların bütçe sorunu; öğretmeni, yöneticiyi ve veliyi karşı karşıya getirmekte, bundan en fazla zararı yine okul yönetimleri görmektedir.

 

Merkezi bütçeden, öğrenci başına ödenek uygulamasına geçilmeli, okullarda tahsildarlık dönemi sona erdirilerek okullara bütçe verilmelidir.

Son Güncelleme: 01.10.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.