19 Temmuz 2017 Çarşamba 18:43
KPSS-2017/1 ve 2017/7 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Geçtiğimiz günlerde adayların başvurduğu 2017/1 KPSS ve 2017/7 KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı. Ne zaman açıklanacağı belirsiz olan sonuçlar şu anda yayınlandı. Son tercih tarihleri 3 temmuz olan KPSS sonuçları ÖSYM resmi sitesinden öğrenilebilir.

2017/1 KPSS ve 2017/7 KPSS Tercih Sonuçları için TIKLAYINIZ...

KPSS-2017/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 19 Temmuz 2017 tarihinde saat 17:25’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

KPSS YERLEŞTİRME SÜRECİ

KPSS 2017/1 tercihleri kapsamında, kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı almış olan adaylar içerisinden mezuniyet tarihi itibariyle daha önce mezun olanlara, bunun da aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaylara öncelik tanınacaktır. 

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde yer alan kadrolar için yerleştirme işlemi yapılırken, ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, mezun olunan program, cinsiyet ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecektir. Bunların herhangi birisinde bile tutarsızlık olması durumunda söz konusu tercih işlemi iptal edilecektir. 

Yerleştirme işlemlerinde, adayların ÖSYM kayıtlarında yer alan bilgileri esas alınacaktır. Yerleştirmesi yapılan adayların bilgilerinde gerçeğe uygun olmayan hususlar tespit edildiğinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılmayacaktır. Adaylar, bu durumdan dolayı hak iddia edemeyecektir. 

Adaylar, yerleştirmede puanlarına ve tercih sıralarına bakılarak kadro ve pozisyonlara yerleştirilecektir. Puanı daha yüksek olan aday yerleştirildiği için birinci tercihine yerleşemeyen aday ikinci tercihine yerleştirilmeye çalışılır. İkinci tercihine yerleşemeyen aday da üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılır. Adayların yerleştirme işlemleri bu şekilde devam edecektir. Bir aday, son tercihine de kendisinden daha yüksek puanlı aday yerleştirildiği için yerleştirilemezse herhangi bir kadro ve pozisyon için yerleştirilmemiş olacaktır. 

Son Güncelleme: 20.07.2017 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.