06 Mayıs 2014 Salı 13:47
Lise Gençleri 'Kadına Şiddeti' Tartıştı

Ağrı'nın Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği’nin "Gençler Geleceğimizdir Projesi” kapsamında İlçe Milli eğitimMüdürlüğü işbirliğiyle liseler arasında düzenlenen münazara yarışmasında ‘Kadına şiddet’ konusu tartışıldı.

 

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Emniyet Amiri Deniz Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. ‘Kadına şiddetin nedenleri ve kadına şiddetin önlenmesinde adli ve idari tedbirlerin uygulanması ve aile içi eğitim çalışmaları’nın konuşulduğu programda, lise öğrencileri konuyu enine boyuna tartıştılar. Türkiye’de yaşanan en vahim ve olmaması gereken durumlardan birinin de kadına uygulanan şiddet olduğunu belirten gençler, açığa çıkarılmayan, basın tarafından duyurulmayan ya da gerekli özen gösterilmeden sadece ölüm, yaralama, morartı gibi olay anı görüntülerinin yayınlanmasının konunun gündeme taşınmasından çok şiddete maruz kalan kadınları rencide ettiğini ve şiddete maruz kalan kadınların genelde ekonomik düzeyi düşük, sosyal ve benlik algıları zayıf kişiler olduğu, ancak üniversite mezunu olan ve eğitim seviyesi yüksek kadınlara da şiddet uygulandığını tartışan gençler, "Kadına yönelik şiddet denildiği zaman şüphesiz aldıkları eğitimin de bu süreçte önemi vardır.

 

Bakıldığı zaman kadınlar dünyadaki okuryazar olmayan nüfusun 2/3’ünü oluşturuyor. Bu oran da gösteriyor ki kadına yönelik şiddetin altında yatan temel sebep eğitim eksikliğidir. Kadınlarımızın daha çok evde bulunması gereken eşya niteliğine konulması, onların eğitim eksikliğinin yanında mücadele eksikliğini de beraberinde getirmektedir" dediler.

 

Projeyi hazırlayan İlçe Emniyet Amiri Deniz Yılmaz ise, okul çağındaki gençleri hayatın akışına dahil etmeleri gerektiğini belirterek, “Hayat sadece matematikten, kimyadan oluşmuyor. Bu nedenle günlük yaşanda karşı karşıya kaldığımız olayları da bilmek gerektiğinden hareketle hazırlamış olduğumuz ‘Gençler Geleceğimizdir Projesi’yle gençlerimizi bilgilendirmek ve fikirlerinden istifade ettik.

 

İlçemizde ilk olarak düzenlenen programda hem öğrencilerimizden hem de idarecilerimizden oldukça olumlu tepkiler aldık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.





Son Güncelleme: 06.05.2014 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.