30 Kasım 2018 Cuma 20:47
Milli Eğitim Bakanlığı Köy Okullarında Çalıkuşu Eğitim Modeli İstiyor

Mlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatı ile köy okullarında Çalıkuşu model eğitimi başladı.

Çalıkuşu Eğitim Modeli ile Eğitim

Okullarda ilk kez görev yapan kadın öğretmenler için özel bir proje. İlk kez görev alan kadın öğretmenlerin Çalıkuşu eğitim modeli ile eğitim vermesi isteniyor. Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, köy okulları için bu şekilde bir proje geliştirildi. Talimata göre ise ilk kez görev alan öğretmenlerin bu kon uda titiz davranması isteniyor.

İlk kez görev alan kadın öğretmenler proje kapsamında…

Kadın Öğretmenlere Çalıkuşu Eğitim Modeli

Yapılan açıklamanın ardından görülen, köy okulunda ilk kez görev alan kadın öğretmenlere çok iş düştüğü. Peki, nasıl? Eğitimin her anlamda olması açısından sadece çocukların gelişmek için yeterli olmayacağı yönünde. Bakan Selçuk tarafından istenen, kadın öğretmenlerin köy okullarının dışında, köydeki kadınlara da liderlik etmesi.

Çalıkuşu eğitim modeli nedir sorusunun yanıtı, aslında kadın öğretmenlerin direkt olarak eğitim kapsamında aynı zamanda kadınlara da öncü olmasıdır. Bakan Selçuk; ‘öğretmenlerimizin köydeki diğer kadınlara da yol göstermesini istiyoruz.’

Gelişmenin sağlanması açısından mutlaka görev alan kadın öğretmenlerimizin köydeki kadınlara da öncü olması isteniyor. Bu şekilde sadece öğrencilerin değil, yaşamsal anlamda gelişmenin olması için köydeki diğer bireylerin de geliştirilmesi sağlanacaktır.

Bin Kadın Öğretmen Proje Kapsamında

Evet, açıklamalar kapsamında sunulan bir diğer bilgi ise bu proje kapsamında bin kadın öğretmenin görev alacağı. Peki bu bin kadın öğretmen kaç tane kadına ulaşma imkanı bulacak? Çalıkuşu eğitim modeli ile bu bin kadın öğretmenizin, 150 bin kadına ulaşacağı belirlenmiş. Eğitim vermek, problemlerin çözülmesi, ihtiyaçların giderilmesi ve çok daha fazlası kadın öğretmenlerimizin gösterdiği ilgi ile olacak. Bununla alakalı proje kapsamında detaylar öğretmenlere sunulacak. Kısa süre içinde verim alınması ve öğretmenlerinizin sorun yaşamadan köylerde çalıkuşu eğitim projesi ile görev alması sağlanacak. Bilgi verilerek, eğitim sunulacak.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.