27 Kasım 2018 Salı 18:19
Milli Eğitim Bakanlığından TİMSS 2019 Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından TİMSS 2019 Açıklaması

TİMSS 2019 açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son derece önem verdiği projelerde olan TİMSS ile ilgili detaylar açıklandı.

TİMSS 2019 İlk Kez Elektronik Ortamda

Yapılan açıklamaya göre TİMSS 2019 çalışmaları bu sene çok daha özenli şeklide devam ediyor. Çünkü ilk defa, TİMSS elektronik ortamdan uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4. Ve 8.sınıf öğrencilerinin matematik ve fen bilgisi derslerindeki bilgi ve becerilerini ölçmeye yönelik olarak gelecek nisan ayında Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırma yapılacak. Bunun için hazırlık çalışmaları başladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı açıklamasına göre;

Mahmut Özer, ‘‘TİMSS 2019’un ilk kez elektronik ortamda uygulanmasından dolayı bu yılki çalışmalar daha fazla önem arz ediyor.’’ Dedi.

60 İl ve 217 Okulun Katılımı ile TİMSS

Düzenlenen projeye 60 ilden katılım oluyor. Toplamda 217 okuldan öğrenci geliyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, ‘‘Araştırmaya katılan okullar, uluslararası Merkez tarafından seçkisiz olarak belirleniyor. Bu durumda, araştırma sonuçlarının güvenilirliği ve geçerliliği açısından önem taşıyor.’’ dedi. 2019 TİMSS okullarının belirlenmesi konusunda araştırmanın etikliğinin korunması açısından bu şeklide okul belirlemesinde öznel fikirlerin yer almaması önemlidir. Bakan yardımcısının buna dikkat çekmesi ile kafalardaki soru işaretlerinin gitmesi sağlandı.

Türkiye’den TİMSS 2019 okullarıda belirlendi. Katılımın olacağı araştırma için MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okulların kayıt altına alınması sağlandı. TİMSS araştırmasının son olarak 2015’te 498 okul ve 12 bin 535 öğrencinin katılımı ile gerçekleşmişti. Bununla ilgili Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, ‘‘Ülkeler, araştırmaya katılan okullara yönelik hazırlık çalışması yapabiliyor. Özellikle TİMSS 2019’un elektronik ortamda uygulanmasından dolayı bu çalışmalar daha fazla önem arz ediyor.’’ Dedi.

Fen ve Matematik Bilgisi Ölçümü

Uluslararası Eğitim Başarılarının Değerlendirme Kuruluşu tarafından 4 yıllık döngülerle yapılan TIMSS’e katılım Türkiye tarafından gerçekleşiyor. Kuruluşa üye olan Türkiye, bu şeklide fen ve matematik bilgisinin evrensel anlamda nerede olduğu yönünde fikir sahibi olabiliyor. Türkiye TİMSS katılımı ile gerçekleşecek olan ölçme değerlendirme sonuçları fikir verecektir.

Özel Haber / Ağrıdahaber

Son Güncelleme: 27.11.2018 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nisa 2019-03-20 20:49:00

peki ne zaman olucak sınav ?

Avatar
yok 2019-03-22 14:55:20

sınava ben dahilim