28 Şubat 2014 Cuma 17:43
MÜDÜR BİLEN'DEN KURSLARA ZİYARET

Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nuri Bilen, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursları ziyaret etti

 

  Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursları ziyaret eden Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nuri Bilen, müdür yardımcısı Müslümet Salar’dan kurslar hakkında bilgi aldı. Kursları gezen Bilen, kursiyerle bir süre sohbet etti. Kursiyerlerin istek ve sorunlarını dinleyen Bilen, “Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle 58 farklı türden 207 kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza bin 855 kadın, bin 940 erkek olmak üzere 3 bin 795 kursiyer katılmıştır. Kurslarımız halkımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okuma-yazma başta olmak üzere istihdama yönelik ve kadınlarımızın el becerileri ile üretime katılmalarını sağlayıcı mesleki kurslar açılmaktadır.

 

Gençlerimize yönelik kültürel kurslar ile beraber dezavantajlı öğrencilerimize yönelik destekleyici kurslar da açılmaktadır. Eğitim-öğretim yılı sonuna kadar ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda ve mevzuatımız çerçevesinde mesleki,kültürel ve okuma-yazma kursları açmaya devam edeceğiz. 92 köyümüzde tespit edilen bin 495 okuma-yazma bilmeyen vatandaşımıza yönelik okuma-yazma kursu açma kampanyamız devam etmektedir.

 

Ceza İnfaz Kurumu, jandarma, tugay komutanlığı  başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarıyla kurslar açarak mahkumlar ve askerlerimize meslek kazandırma çalışmalarımız da etkinliklerimiz arasındadır” dedi.








Son Güncelleme: 28.02.2014 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.