07 Eylül 2015 Pazartesi 19:33
Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Milli Eğitim Bakalnlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 37 bin öğretmen kadrosu için başvurular başladı. Adaylar atama için 10 Eylül'e kadar elektronik ortamdan başvurabilecek. Elektronik başvuru sayfası "İlk atama", "Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama" ve "Milli sporcuların ataması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm. meb.gov.tr adreslerindeki formu kullanarak başvurularını yapacak. İlk kez ataması yapılacakların 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Atamalar 15 Eylül'de elektronik ortamda yapılacak. 

ADAYLARA KOLAYLIK 
MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, öğretmen atamalarında işlemleri kolaylaştırmak için hazırlanan yeni ekran konusunda bilg verdi. Yeni atanan bazı öğretmenlerden, gittikleri şehre, ilçeye, okula dair yeterli bilgi sahibi olmadan tercih yaptıklarına ilişkin şikayetler geldiğini söyleyen Tırnakçı, "Ekranlardan öğretmen adaylarımız, Türkiye genelindeki ihtiyacı, branşlarındaki ihtiyacı, anlık yapılan müracaatların sayısını görebilecek. Adayımız, ili seçtikten sonra illerden tercih edebileceği okul isimleri ekrana düşüyor. Burada önce okulun haritası, ulaşım bilgileri, çevre bilgileri, şehir merkezine uzaklıkları geliyor. Okulun çevresindeki ibadethaneler, hastaneler ve lokantaların bilgilerine ulaşmak mümkün" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.09.2015 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.