11 Şubat 2019 Pazartesi 19:35
ÖSYM Açıkladı! YKS Başvuruları Yarın Başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) başvuruları yarın itibariyle başlıyor. Bu başvurulara dair bir kılavuz ÖSYM'nin internet sitesinde aktif olarak bulunuyor.

ÖSYM'den 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2019-YKS), 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacağına dair açıklama geldi.

Yapılan açıklamalarda oturumlara ve testlerle ilgili bilgilere yer verildi. 15 Haziran 2019 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacağı, 16 Haziran 2019 tarihinde sabah olacak oturumda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yapılacağı ve öğleden sonraki oturumda da Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacağı belirtildi. 2019-YKS başvurularının da 12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında alınacağı açıklandı.

Sınavla ilgili tüm ayrıntılı bilgiler, ÖSYM'nin resmi sitesinde bulunan bağlantıdan ulaşılabilecek 2019-YKS Kılavuzu'nda yer almakta.

ÖSYM sosyal medya hesabından da başvuruların ne zaman biteceğini de belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.