22 Nisan 2014 Salı 15:30
Siyer-İ Nebi Yarışması Finali Yapıldı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde üç aşamalı Siyer-i Nebi yarışması düzenlendi.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün birlikte organize ettiği yarışma Eleşkirt YİBO salonunda yapıldı. Jüri üyeliğini Fuat Çiftçi, Muhittin Karabulut, Sevban Ünlü, Sibel Tosun’un yaptığı yarışmada tamamı Siyer-i Nebi’den olmak üzere 20 soru soruldu. Yarışma sonunda Goncalı İlköğretim Okulu 85 puan alarak yarışmayı birincilikle bitirdi. İkinciliği Yüzüncü Yıl İlköğretim okulu 80 puanla, üçüncülüğü ise Değirmeoğlu İlköğretim okulu 75 puanla tamamladı.

 

 

Her okul 3 yarışmacı ile temsil edildiği Siyer-i Nebi yarışmasında birinciliği kazanan Goncalı İlk Öğretim Okulunun yarışan her bir öğrencisi İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu tarafında tam altın ile ödüllendirildi. İkinciliği kazanan Yüzüncü Yıl İlk Öğretim Okulunun 3 yarışmacı öğrencisine ödüllerini programa misafir olarak katılan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir yarım altınlarını verdi. Siyer-i Nebi yarışmasında üçüncülüğü kazanan Değirmenoğlu İlk Öğretim Okulunun yarışan üç öğrenciye çeyrek altın ödüllerini ise Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı verdi. Sarı, yarışmayı üçüncülükle bitirdikleri için ağlayan öğrencileri teselli ederek, "Daha hayatınızın başındasınız. İleride çok daha fazla yarışmaya katılacaksınız. Şimdiden çok çalışarak yarışmalara hazırlanın" diye teselli etti.

 

 

Eleşkirt YİBO salonundaki yarışmaya İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu,Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattiün Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldılar.








Son Güncelleme: 22.04.2014 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.