01 Ekim 2018 Pazartesi 18:30
Ücretli Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları! Mülakat Yerleri Sorgulama!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri bilgisini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik için 2018 Eylül ayı başvuru ve atama duyurusu kapsamında 2 bin 858 boş kadro için başvurular geçtiğimiz gün tamamlanmıştı. MEB başvuru sonuçlarını açıkladı ve mülakata katılacaklar için tarihleri de açıkladı.

Ücretli öğretmen alımı sözlü sınav detayları: Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

MEB, ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

Sözlü sınav konuları! Sözlü sınavda adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

60 puan alanlar tercih yapabilecek! Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Mülakat yerleri bilgisi için TIKLAYINIZ.

Kaynak: MyMemur

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.