09 Eylül 2018 Pazar 16:38
Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Eğitimde Kıyameti koparmalıyız

Bakan Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir şey yapmak lazım"ın ötesinde kıyameti koparmamız lazım" dedi.

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023'e Doğru Türk Eğitim Sistemi" konferansına katıldı. İstanbul'da bir otelde düzenlenen konferansta bilim, sanat, hukuk sendika ve düşünce kuruluşlarından eğitim gönüllüleri de yer aldı.

Konferansın açılışında konuşan bakan Selçuk konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Araştırma, sorgulama akıl ve kalp için buradayız. Sizler hepiniz iyi ki buradasınız. Eğitim, antropolojidir. Nörobilimdir. Biyolojidir. Eğitim ilahiyattır, felsefedir. Eğitim sadece 'eğitim' değildir. Sadece eğitim olursa kısır kalır. Bu topluluğa bir isim verilseydi, "iltifat beklemeksizin marifete talip olanlar grubu" denilebilirdi size. Hiçbiriniz iltifat beklemiyorsunuz. Hepiniz marifetin peşindesiniz. Bizim böyle bir gruba ihtiyacımız var."

"Size bir isim verilseydi bir şey yapmak lazım grubu derlerdi. Bir şey yapmak lazım. Dahi sayısı, üstün zekalı sayısı bizim ülkemizin nüfusu kadar olan ülkeler var dünyada. Başka bir rekabet var. Başka bir bilim ve teknoloji var dünyada. Bizim kıyameti koparmamız lazım eğitimde. 'Bir şey yapmak lazım'ın ötesinde kıyameti koparmamız lazım."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kimdir?

Prof. Dr. Ziya Selçuk kimdir

Eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olan Ziya Selçuk, Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 66'ıncı hükmet kabinesinde Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı unvanına sahip olan Ziya Selçuk, 1961'de Ankara'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde lisansını, aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını yapan Selçuk, 1989'da Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

AB MÜZAKERELERİNDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

TED Üniversitesi'nin yanı sıra, çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu gerçekleştiren Selçuk, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi.

2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk, müfredat reformunu yürüttü. AB müzakerelerinde de eğitim ve bilim başlığı görüşülürken Türkiye'yi temsil etti.

Ziya Selçuk'un insan ilişkileri, gelişim, öğrenme, çocuklarda dikkat eksikliği, rehberlik uygulamaları gibi alanlarda çok sayıda kitabı, hakemli dergilerde basılmış makaleleri bulunuyor.

İngilizce bilen Selçuk, evli, üç çocuk sahibi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.