27 Ekim 2017 Cuma 13:44
Yeni Sınav Sistemi'nde Din Kültürü Dersi Endişesi

Sınav konuları içerisinde ağırlığı ciddi oranda azaltıldı

Endişelerini dile getiren uzmanlar, bu değişiklik yüzünden öğrencilerin Din Kültürü derslerine ilgi göstermeyeceklerine dikkat çekti:

"Her adayın girmek zorunda olduğu YGS’de -sınırlı sayıdaki bazı öğrenciler dışında- bütün adaylar 5 adet Din Kültürü sorusu cevaplamak zorundaydı. Yeni TYT’de ise adaylara Türkçe ve Matematik alanları dışında hiçbir soru sorulmayacak.

LYS’de “Sosyal Bilimler-2” sınavına giren adaylar 40 soru içinde 8 Din Kültürü sorusu cevaplamak zorunda iken yeni YKS’de aynı adaylar 6 Din Kültürü sorusu cevaplamak zorunda.

Sonuç olarak; Din Kültürü dersi; Sayısal puan grubundaki öğrencilerin her iki sınavda da hiç çözmeyecekleri, ikinci aşamada ise Sözel veya TM puan grubundaki öğrencilerin puanlarına daha az etki edecek, sınav konuları içerisinde ağırlığı ciddi oranda azaltılmış bir ders haline getirilmiştir.

Dindar nesil yetiştirme misyonunu işlevsiz hale getirecek

Konuyla ilgili Risale Haber'e değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Abdullah Yılmaz ise, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, "yeni sınav sisteminde sayısal puan grubundaki öğrencilerin Din Kültürü soruları ile muhatap olmaması, diğer puan gruplarında ise Din kültürü sorularının ağırlığının azaltılmış olması, genç nesillerin din derslerine ilgi ve alakalarını azaltacaktır. Dindar nesil yetiştirme misyonuna sahip bir iktidar döneminde bu misyonu işlevsiz hale getirecek bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekir" dedi.

Son Güncelleme: 15.11.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.