18 Haziran 2020 Perşembe 19:05
Ziya Selçuk'dan açıklama! Telafi Eğitimi Zorunlumu?

Bakan Selçuk, ilkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini söyledi. Selçuk ayrıca ''Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı'' ifadelerini de kullandı. LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları:

Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık. EBA TV ne kadar izlenmiş, hangi bölgede ne olmuş. Bu anlamda her gün analizler geliyor. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin belirli bir kısmını karşılayabilir. 

Önümüzdeki süreçte de daha ayrıntılı ölçme değerlendirme yapıyoruz. 29 Haziran'dan 28 Ağustos'a kadar devam edecek. Mentalitesini değiştiriyoruz EBA TV'nin biraz. EBA'daki derslerin yıl içinde de devam etmesi için alt yapıyı kurduk. 

TELAFİ EĞİTİMLERİ

31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimleri zorunlu değil...

O kadar düzenli çalışan çocuklar var ki anlatamam. O kadar takipçi öğretmenler var ki. Burada ilk kez söyleyeyim. Bir öğretmenimiz bulunduğu yerde internet çekmeyince, o kasabada internet arıyor bulamıyor. Sonra karakolu buluyor. Gidiyor karakola, gidiyor canlı dersini yapıyor. Oradaki amirlerimiz, polislerimiz yer hazırlıyorlar. Karakolda canlı ders yapıyor. Bizde belli ismi. Bunu niye örnek veriyorum? Öğretmenlerimiz çok büyük bir kısmı canhıraş sahip çıktılar çocuklarımız geride kalmasın diye.

Öğretmenlerimizin çok büyük bir kısmı bu işe sahip çıktılar. Eksikler vardır, bazı öğretmenlerimiz yetişememiştir. Çoğunluk ne yaptı ona bakalım. Bu dönem adaptasyon dönemi. Zor bir dönem. Yüzbinlerce öğretmenin eğitim talep konusu değişti. Siber güvenlik falan...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.