06 Mayıs 2020 Çarşamba 17:21
Ziya Selçuk'tan Yeni Açıklama! LGS Sonuçları Nasıl Olacak?

Kılavuzun bakanlığın internet sitesinde yayımlanacağını belirten Bakan Selçuk, LGS sınavı sonuçlarının da 16 Temmuz’da MEB TV adresinden açıklanacağını söyledi.

Selçuk, 15 günde bir verilen destek paketlerinin de bugün 9’uncusunun sunulacağını duyurdu.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

LGS kılavuzu güncellendi, meb.gov.tr'de yayınlandı.

LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak.

Sınavlarda tüm tedbirler alındı.

YKS'de sadece 1. dönem konuları olacak.

Sürekli destek ve rehberlik hizmeti veriyoruz.

Bizim ödevimiz tüm tedbirleri almak.

Öğrenciler 1. dönem notlarıyla üst sınıfa geçecek.

Gerekirse hafta sonu kursları yapılacak.

Okullarımız için gerekli tedbirler alınıyor.

LGS SONUÇLARI 16 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) güncellenen 2020 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın sonuçları, 16 Temmuz'da https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

2020 yılı Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınava ilişkin Başvuru ve Uygulama Kılavuzu güncellendi. Kılavuzda sınav tarihi 20 Haziran 2020 Cumartesi günü olarak değiştirildi. Kılavuza göre, bu yıl tüm öğrenciler sınava kendi okullarında girecek.

Kılavuzda sınav giriş belgelerine ilişkin önemli bir değişiklik de yer aldı. Buna göre, belgeler, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanıp öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Daha önceki uygulamada öğrenci ya da veliler sınav giriş belgelerini okul müdürlüklerinden teslim alıyordu.

Anahtar Kelimeler:
Ziya SelçukLGS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.