25 Ocak 2016 Pazartesi 13:41
2016 enflasyonla mücadelenin başlangıç yılı olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, önümüzdeki üç yıllık dönemde enflasyonun kademeli olarak düşürüleceğini belirterek, "2016 yılı enflasyonla mücadelenin başlangıç yılı olacak. O daha sonra 2017 ve 2018’de devam edecek ve artık o problemi de çözeceğiz" dedi. 

Başçı, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 46. "Dünya Ekonomik Forumu"nda (WEF) AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

 Yarın yapılacak enflasyon görünümüne ilişkin yılın ilk toplantısı öncesinde, enflasyonla mücadele çalışmalarına değinen Başçı, şöyle konuştu: "Orada da herkesi ikna etmemiz gerekiyor ki enflasyon Orta Vadeli Program'da bu sene sonu için öngörülen yüzde 7,5, gelecek sene yüzde 6,0, 2018 yılında ise yüzde 5’li rakama doğru ilerleyebilecek.

Bunun için de gereken çaba gösterilecek ama çok boyutlu bir çaba.

Tek boyutlu değil. İki tane mesaj vermek gerekiyor. Bir tanesi; enflasyonu düşürmek konusunda kararlıyız. Hükümet de kendi üzerine düşeni yapmak konusunda kararlı.

2016 yılı enflasyonla mücadelenin başlangıç yılı olacak. O daha sonra 2017 ve 2018’de devam edecek ve artık o problemi de çözeceğiz.

Son Güncelleme: 25.01.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.