26 Ocak 2017 Perşembe 17:15
2017'de Emekli doktorlara maaş zammı ne kadar oldu ?

Düşük maaşlardan yakınan doktorlara müjdeli haber. Emekli doktolara maaş zammı geldi. Peki 2017 emekli hekimlerin maaş zammı ne kadar olacak? sorusunun cevabı haber sitemizde.

Yapılan açıklamaya göre emekli doktarlara maaş zammı şöyle; 7. derecenin 1. kademesinde olan bir doktor şu anda 4 bin 225 lira maaş almakta,2017 memur zamları doktor maaşlarında 127 liralık bir  artışla 4 bin 352 liraya yükseliyor. Şu anda 2 bin 916 lira maaş alan bir hemşire ise 89 TL’lik bir  artışla 3 bin 5 TL ücret alacak.

SON DAKİKA EMEKLİYE YAPILAN ZAMLARI ÖĞRENMEK İÇİN HABERİMİZİ TAKİP EDİN!

Bu yıl içerisinde Ocak ayı itibari ile uygulanacak olan emekli ve memur zamları sonrasında en düşük miktar olan emekli maaşı 1000 lira olarak tespit edildi. SSK ve Bağkur emeklisi olan kişiler geçen yıl son altı ayda gerçekleşmiş olan yüzde 4,73 enflasyon oranı miktarı doğrultusunda zam alacak iken, memur emeklisi olan kişiler ise yapılan toplu sözleşmeler sonucunda maaşlarına yüzde üç oranında zam alacaklar. 

En düşük memur maaşı 752 lira 

Memur emeklisi olan kişilerin maaşlarına Ocak ayı içerisinde yapılmış olan yüzde 3 toplu sözleşme zammı yansıtılacak ile 2016 yılı ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon oranı da yüzde 5 oranın aşar ise enflasyon zammı da memur emeklisi maaşlarına yansıtılacak.

Şu an için en düşük miktar memur emeklisi olan kişinin aylığı 701 lira. Ocak ayı itibariyle yapılacak olan yüzde 3 oranında ki zam ile beraber de bu en düşük memur emeklisi maaşı 752 liraya yükselmiş olacak.

2017 Emekli ve memur zamları promosyon 

 
Emekli ve memur maaşları için son zamanlarda sürekli merak edilen sorulardan bir tanesi de maaşların bulunduğu bankalar tarafından maaş sahiplerine verilecek olan promosyonlar idi. Verilecek olan promosyon miktarlarının ne kadar olacağı ve ne kadar sürede bir verileceği merak ediliyordu.

Hayata geçirilecek olan promosyon uygulaması ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım gerekli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar ile birlikte promosyon konusuna da açıklık getiren Binali Yıldırım, merak edilen soruları da cevaplamış ve merakları gidermiş oldu. Promosyon konusu ile ilgili olarak Binali Yıldırım; Emekliler tarafından alınan maaşlara 2017 yılı itibari ile maaşlara ilave olarak bir promosyon ödemesi yapılacağını belirtti.

Emekli maaşlarına yapılacak olan bu promosyon ödemeleri ile emekli maaş tutarı bin lira altında olan her bir kişi tek seferde 300 liralık ödeme alacak. Maaş tutarları bin lira ile iki bin lirasında olan kişiler ise 375 liralık bir ödeme alacak. 2000 lira üstünde bir maaşa sahip olan kişiler de maaşlarının yatmış olduğu bankalardan 450 liralık bir ödeme miktarı alacaklar.

Bilindiği üzere emekli maaşları bankalara yatırılmaktadır. Emekli maaşları bankalara yatırıldığı için de bu promosyon adı ile emekli maaşı alan kişilere bir ödeme yapılması kararı alınmıştır. Başbakan Binali Yıldırım bu açıklamalarına ilave olarakta asgari olarak belirlenen ücretler bunlardır dedi.

Bankaların isterler ise emekli olan kişilere daha da fazla bir ödeme yapabileceklerini belirtti. Emeklilere verilecek olan bu promosyon ödemelerinden yararlanacak olan kişilerin sayısı 11,5 milyon. Türkiye’de yaşamakta olan emeklilerin bir çoğunun maaşı bin lira ile iki bin lira arasında bulunmaktadır ve alınacak olan ödeme miktarı 375 liradır.

Ödemesi yapılacak promosyonlar ile birlikte emeklilerin ihtiyaçlarının bir nebze olsun karşılanması amaçlanmıştır. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte emeklilerin promosyon ödemeleri hakkındaki soruların cevapları açığa çıkmış oldu. 

Son Güncelleme: 26.01.2017 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.