29 Kasım 2018 Perşembe 16:05
%25 Ek Ücret Zammı Özel Eğitim Öğretmenlerine

Öğretmenlere %25 zam. Ek ücret zammı verilecek olan öğretmen grubu; özel eğitim öğretmenleri…

Özel eğitim öğretmenlerine müjde. Ek ücret zammı %25.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı

Verilecek olan öğretmenlere ek ücret zammı sadece özel eğitim öğretmenleri için. Engelli öğrenciler için özel eğitim veren öğretmenlerin nöbet ücretlerine zam yapılacak. Bakanın yaptığı açıklamaya göre gün içinde nöbet tutan öğretmenlerin, engelli öğrenciler ile ilgilenmesinin çok daha zor olduğuna ilişkin zam olması gerektiği bildirildi.

%25 zam direkt olarak ek ücret zammı olarak geçiyor. Çünkü yapılacak olan nöbetler için ödenen ek ücret üzerinden zam gerçekleşecek. Öğretmenlerin haftada en fazla 3saat nöbet tutma durumu oluyor. Bu da ayda 12 saat demek. 12 saatlik ek ücret ödemesinin hesaplanmasının ardından direkt olarak %25 i hesaplanarak zam yapılacak.

Nöbet Ücretlerine Zam

Hangi kapsamda %25 zam verilecek olduğunu bilmelisiniz. Tutacak olduğunuz nöbetler için zam uygulanacak. Bunun için belirlenmiş oran üzerinden, ay sonunda hesaplanacak olan ücretiniz, zamlı olarak gelecek. Öğretmenlerin ödemelerinde gerçekleşecek olan zamlı ücretin en zaman başlayacak olduğu yönünde bir açıklama yapılmamıştır.

2019 itibariyle ödemelerin bu şekilde olması ya da Şubat ayı sonrasında engelli öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin ödemelerinde zam olması bekleniyor. Özel eğitim öğretmenleri ek ücret zammı konusunda bakanın açıklamalarına göre, gerekli görülen zam ücreti kısa sürede öğretmenlerin ücretine yansıtılır. Yansıtılacak olan ücret için aynı zamanda nöbet saatlerinin arttığı yönünde de bir açıklama geldi. Şu an nöbet tutulan saat üzerinden yapılacak olan zam dışında, maksimum olarak gözüken haftalık 3 saat nöbet saatinin artışı da söz konusu olabilir.

Nöbet Saatlerinde Artış Olacak mı?

Haftalık olarak öğretmenlerin 3 saat nöbet tutma süresi var. Maksimum olarak belirlenmiş olan bu süre ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, nöbet saatlerinde de maksimum artışın olması durumunda açıklamaya yapacaktır. Şimdilik özel eğitim öğretmenlerine zam dışında nöbet saatleri ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiştir.

Son Güncelleme: 29.11.2018 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.