12 Temmuz 2016 Salı 16:03
Aa Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi Sonuçlandı

 AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne göre, mayıs ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,3 artması öngörülüyor.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından perşembe günü açıklanacak mayıs ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi, 9 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete katılan ekonomistlerin 8'i arındırılmamış, 5'i takvim etkisinden arındırılmış ve 6'sı mevsim ve taksim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksine ilişkin beklentisini bildirdi.

Ekonomistlerin beklentilerinin ortalamasına göre, mayıs ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2015'in aynı ayına kıyasla yüzde 5,3 yükselmesi bekleniyor. Ekonomistlerin söz konusu ay için sanayi üretimi endeksi beklentileri, yüzde 3,6 - 8,1 aralığında yer aldı.

Mayıs dönemine ilişkin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 4,1, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda 0,9 artacağı tahmin ediliyor.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, nisanda önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 yükselmişti. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artmış, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1,1 azalmıştı.


 

Son Güncelleme: 13.07.2016 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.