01 Temmuz 2016 Cuma 13:08
Aa Finans'ın Haziran Ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' Sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,02 düşeceğini bekliyor.

AA Finans'ın, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verisine ilişkin beklenti anketi 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde -0,02 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde -0,33 ve en yüksek yüzde 0,35 aralığında yer aldı.


- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,63


Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,63 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 6,80 ve en yüksek yüzde 8,00 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,94 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde -0,02) göre mayısta yüzde 6,58 olan yıllık enflasyonun yüzde 7,11'e yükseleceği hesaplanıyor.

Son Güncelleme: 22.08.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.