04 Haziran 2016 Cumartesi 17:03
Ab Çevre Ödülleri Türkiye Programı

KOCAELİ (AA) - Tüpraş, Avrupa Birliği (AB) Çevre Ödülleri 2016 Türkiye Programı kapsamında, "Belediye Kentsel Atık Sularının Sanayide Proses Suyu Olarak Kullanılmak Üzere Geri Kazanımı Projesi" ile finale kaldı.

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Süreç" kategorisinde finalist olan Tüpraş'ın, ödül ve sertifikalarını dün gerçekleşen törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den aldığı belirtildi.

AB Çevre Ödülü'nün "Yönetim, Ürün-hizmet ve Süreç" kategorilerinde verildiği ifade edilen açıklamada, tüm kategorilerdeki birincilerin ekim ayında yapılacak törenle AB üye ülkeler ve aday ülke finalistleri arasından belirleneceği bildirildi.

Açıklamada, Tüpraş'ın söz konusu projeyi 2014 kasım ayından bu yana uyguladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tüpraş, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için atık suların geri kazanılarak elde edilmesine öncelik veriyor. Kentsel atık suların rafineride kullanılabilecek nitelikte geri kazanılması için araştırma süreci ve fizibilite çalışmaları sonucunda bu teknolojinin geliştirilerek uygulanmasını sağlayan Tüpraş, teknolojiyi uygulamalarına entegre ederek yerel yönetimler ve ülkemiz rafineri sektörü için de ilke imza atmış oldu. Tüpraş, doğal kaynaklardan çekilen ham su miktarında saatte yaklaşık 1.250 metreküp azalma sağlıyor. Bu miktar yaklaşık olarak 130 bin nüfuslu bir ilin saatlik su kullanımına eş değer."


Son Güncelleme: 22.08.2016 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.