14 Ocak 2019 Pazartesi 10:52
ABD'den gelen açıklamalar sonrası Dolar Ne Durumda?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gece 5.50 seviyesini test eden Dolar/TL 5.4887 TL seviyesinde hareket ediyor. Geçtiğimiz haftaya 5.34'lü seviyelerden başlayan dolar/TL, Çarşamba günü gün içi işlemlerde 1 Kasım'dan bu yana en yüksek olan 5.5450'ye kadar yükselmişti. Kur Cuma günü 5.41'li seviyelere kadar geriledikten sonra öğleden sonra yönünü yukarı çevirerek 5.50 seviyesinin üzerini görmüştü.

JEOPOLİTİK RİSKLER ETKİLİ

Analistler kurdaki yukarı yönlü harekette Suriye ve ABD ile ilişkiler kaynaklı jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtiyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Türkiye ziyareti ve Suriye konusunda ABD ile tekrar karşı karşıya gelinebileceği endişeleri geçtiğimiz hafta TL'yi baskı altında bırakmıştı.

TRUMP'IN TWEET'İ TANSİYONU YÜKSELTTİ

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken  ABD Başkanı Donald Trump'ın twitter hesabından yaptığı açıklama tansiyonu yükseltti. Trump tweet'inde "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz" dedi.

TÜRK HEYETİNİN ABD'YE GİTMESİ BEKLENİYOR

Türkiye ve ABD arasında Suriye'deki gelişmeler, terörle mücadele ve konsolosluk konularında temaslarda bulunmak üzere 5 Şubat'ta bir Türk heyetinin ABD'ye gitmesi bekleniyor.

 PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI'NDA

Öte yandan düşük gelen Aralık ayı enflasyon verisi ardından  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 16 Ocak'taki PPK toplantısında alacağı karar da piyasalarda takip ediliyor. Yüzde 24 seviyesindeki bir hafta vadeli repo faizinde değişiklik beklenmiyor.

Anahtar Kelimeler:
SuriyeEkonomiDolarTLTrump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.