09 Eylül 2019 Pazartesi 18:54
ABD'den Türkiye'ye Yaptırım!

ABD'de yayın yapan Fox Business Network'te açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD ile Türkiye arasında krize neden olan S-400'lerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Reuters'ın 'acil' koduyla servis ettiği açıklamalarda Mnuchin, "Rusya'dan satın alınan S-400'ler için Türkiye'ye yaptırım seçeneklerine bakıyoruz. Fakat henüz karar vermedik" dedi.

NE OLMUŞTU?

Amerikan Yönetimi son olarak Rusya'dan S-400'leri almaması karşılığında Türkiye'ye yaptığı Patriot teklifini resmen geri çekmişti.

ABD, Türkiye'nin F-35 programını askıya almıştı. Bunun üzerine uçağın üreticisi olan Lockheed Martin şirketi, Türkiye'de üretilen parçaların ABD'de üretilmeye başlanacağını açıklayıp Türk şirketleri üretim zincirinden çıkarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri satın almasında selefi Barack Obama'yı suçluyor. Bu bağlamda Trump'ın Türkiye'ye CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme) Yasası kapsamında yaptırım uygulamak istemediği biliniyor.

Başkan Trump, önceki ay Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi Parti senatörleriyle toplantı yapmıştı. Cumhuriyetçi heyet, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Türkiye'yi CAATSA kapsamındaki zorunlu yaptırımlardan muaf tutmaması yolunda Trump'a baskı yapmıştı. Trump ise "sert yaptırımlar yerine Türkiye ile müzakere edilmesini" savunmuştu.

Son Güncelleme: 09.09.2019 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.