28 Şubat 2014 Cuma 09:51
Ağrı'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Ağrı’da düzenlenen 25. vergi haftası törende kurumlar vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

 

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Ağrı Vergi Dairesi’nde düzenlenen kokteyl ve vergi rekortmenlerine plaket programına vali yardımcıları Rasim Belge ve Oktay Ateş, İl Defterdarı Nazım Kaya, Vergi Dairesi Müdürü İsmail Saylağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, vergi rekortmenleri, vergi dairesi personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan İl Defterdarı Nazım Kaya, verginin sadece günümüzün konusu olmadığını belirterek, “Vergi hemen hemen insanoğlunun var olduğu ve ortak yaşamaya başladığı ve ortak temel ihtiyaçların doğduğu anda, temel ihtiyaçları karşılamak üzere her dönemde gelirine göre devlete ödediği bir bedel olmuştur. Bundan 1400 yıl önce de İslamiyet’in yayıldığı dönemde de çeşitli vergiler alınmış. Vergi ve zekat, zengin ile fakir arasında adeta bir köprü olmuştur. İlimiz merkez ve ilçelerinde toplam sayımız 16 bin 42 olup, Vergi Usul Kanunu iç genelgesine istinaden herhangi bir faaliyeti olmadığı halde vergi dairesinde mükellefiyeti bulunan yaklaşık 600 mükellef idaremiz tarafından resen terk ettirilmiştir.

 

Vergi gelirlerinin tahakkuk-tahsilat oranı 2013 yılında artmış olup, defterdarlığımız 2012 yılında Türkiye’de 41’inci sırada iken 2013 yılında 8 basamak yükselerek 33’üncü sıraya yerleşmiştir. Vergiyi ne kadar tabana yayar ve ‘kayıt dışı ekonomi’ olarak adlandırılan olguyu ne kadar önlersek, o zaman gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmış oluruz. Vergilendirilmiş kazancın daha büyük kazançlara vesile olacağı temennisiyle katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

Vali Yardımcısı Rasim Belge ise, ülke genelinde olduğu gibi Ağrı’da da hizmetlerin kalitesinin her geçen gün arttığını ve verginin meyvesinin de hizmet olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından kurumlar vergisinde ilk üç sırada yer olan Balkı Otomotiv Pazarlama ve Sanayi ve Ticaret, Hacı Şevketoğulları İthalat İhracat Hayvan, Gıda ve Cen-As Petrol Ürünleri Turizm İnşaat, Nakliyat, İthalat ve İhracat firmalarının yetkililerine plaketlerinin verilmesi ve 25. Vergi Haftası pastasının kesilmesinin ardından program sona erdi.






Son Güncelleme: 28.02.2014 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.