30 Ekim 2016 Pazar 15:52
Altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor ! İşte çeyrek altın fiyatları!

Peki kapalı Çarşı'da çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar?

Yatırım yapacak veya hediye almayı düşünen vatandaşın yakından takip ettiği çeyrek altın bugün :

30 Ekim 2016 Pazar günü ne kadar?  Kapalıçarşı’da çeyrek altın 208.97 liradan alıcı bulurken altının gramı ise 127.53 liradan satılıyor. Spot altının onsu ise 1276.10 dolar.

Bu dilim için rezerv opsiyon katsayısının da 1 olarak belirlenmesi bankaların hurda altın toplama projesine olan iştahını ve ilgisini arttıracak. 

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Altın Bankacılığı Müdürü Evren Yaşar, TCMB’nin yaptığı bu politika değişikliği ile TL yerine zorunlu karşılıklara verilecek altınlarda, fiziki altından kaydi altına dönmüş olan altına bir ayrıcalık tanıdığına dikkati çekti.

Bankaların yastık altından çıkarıp kazandırdığı toplam altın değeri kadar TL’sini boşa çıkarma imkanına sahip olduğuna işaret eden Yaşar, bu durumun bankaların yastık altındaki atıl altınların ekonomiye kazandırılması için daha fazla gayret sarf etmesine neden olacağını ve bunun da önümüzdeki dönemlerde etkisini göstereceğini söyledi.

Son Güncelleme: 30.10.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.