11 Mayıs 2015 Pazartesi 21:16
Alzheimer Hastalarının Hayatlarını Anlamamızı Sağlayan Video Oyunu

Alzheimer, dünya üzerinde kötü sonla biten ve bir türlü çaresi bulunamayan zorlu bir hastalık. Hastalığa yakalanan insanlar, belirli zaman aralıklarıyla yaşadıkları şeyleri ve öğrendikleri bilgileri unutmaya başlıyorlar. Zamanla ilerleyen hastalık, hasta hayatını kaybedinceye kadar devam ediyor. 

Alzheimer hastalığı bilim için hala gizemini koruyor diyebiliriz. En son yapılan çalışmalarla hastaların nasıl hissettiğine ve neler düşündüğüne dair yeni yeni bilgiler edinildi.

Bu bilgiler ışığında geliştirilen Forget-Me-Knot video oyunu sayesinde, Alzheimer hastalarının düşüncelerini ve hislerini anlayabiliyorsunuz. 

Alexander Tarvet tarafından geliştirilen oyun, Abertay Üniversitesi’nde Dundee, Scotland’da tasarlanmış. Oyun bunak olarak yaşayan Alzheimer hastalarının nasıl bir hayatı olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Son Güncelleme: 11.05.2015 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.