04 Aralık 2018 Salı 22:16
Amerika’da Güçlü Ekonomi Politikası Yetersiz

Amerika’da Güçlü Ekonomi Politikası Yetersiz

FED Başkanı Powel’den açıklama geldi. ‘‘Amerika’da güçlü ekonomi politikası yetersiz.’’ 

JeromePowell: Artan Ücretler ve Ekonomi

Merkez Bankası’nın artan ücretler ile birlikte, güçlü ekonomiye doğru bir ilerleme kaydettiği açıklandı. Fed başkanı Powel’den açıklama yapılan uygulamalarda olumsuz durumun, gelir seviyesi düşük olan kişilere etki etmediği yönündeydi. İlerlemenin en alt sınıfa kadar inmemesinin olumsuz bir sonuç olarak değerlendirilmesi söz konusu oldu.

Powel’in Washington Konuşması

Powel, Washington’da yaptığı konuşmada ‘Fed’in misyonu güçlü bir ekonomiyi ve sağlam bir finans sistemini desteklemek.’ Şeklinde konuştu. ‘Bu hedeflere doğru önemli bir mesafe aldığımızı söylemekten memnunluk duyuyorum’ dedi.

Ekonominin Amerika içinde değerlendirilmesinde, yakın zamanda maksimum faiz oranları uygulanmıyor şeklinde açıklama yapılmıştır. Bu noktada yüksek faiz oranları uygulaması olduğunda, alt kesimin ne şeklide etkilenecek olduğuna dair fikirler öne sürülmüştür. Amerika’da ekonomi için alınan önlemler kapsamında, direkt olarak uygulanan faiz oranları gündeme geldi. Bunun için Powel’in dikkat çektiği husus, artan ücretler dahilinde beklenenlerin yoksul kesim tarafından başarılı şekilde sonuçlanmamış oluşu.

‘Finans Sisteminin Faydaları Amerikalıların Tümüne Ulaşmadı’

Konuşmanın en önemli kısmı, Amerikalıların tümünün ekonomi sisteminden faydalanamıyor olmasıdır.

‘‘Genel istatistik, gelir, köken ve coğrafyadan kaynaklanan önemli eşitsizlikleri maskeleme eğiliminde.’’ Cümlesi ile görüşünü ortay koydu. Yapılan ekonomik politikalar kapsamında, iyileşmenin olması önemli. Ekonominin iyi şekilde ilerlemesi önemli. Ancak bunun tüm sınıflara yayılması negatif yön.

Yeni politikalar…

Her kesimin ekonomik anlamda iyi seviyeye ulaşması açısından Powell yeni ekonomik politikaların geliştirileceği konusunda da konuştu. Uygulanan faiz oranlarının maksimum da olmadığı ve büyük ölçüde bir artışın da henüz olmayacağı yönünde fikrini sundu. Bu kapsamda değerlendirildiği durumda, ekonomik anlamda çok büyük bir sorun olmadığı gözler önüne seriliyor. Gelişmeler ile ekonominin iyi yönde ilerlemesi için ve her tabaka için gelişmenin olması için gerekenler yapılacaktır.

Amerika ekonomik politikaları kapsamında sunulan bilgilere göre, politik olarak nasıl bir yol izlendiği sunuluyor. Yapılan açıklamalar ile Powell gündemde kalmaya devam edecek gibi.

Son Güncelleme: 05.12.2018 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.