13 Aralık 2016 Salı 12:40
Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak ?

e2yz8_1479110317_8962.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

 En düşük zam oranı uygulayacak sektör ise yüzde 7,8 ile yatırım ve finansal kiralama sektörü olacak.

Asgari ücretle çalışanların yoğun bulunduğu çağrı merkezlerinin en çok maaş zammı yapacak sektör olması, asgari ücret artışının Türkiye ücret piyasalarında önemli bir etkisi olduğunu gösterdi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Asgari ücrette vergi dilimi dolayısıyla kesinti yapılıp yapılmayacağı ile ilgili tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu noktayı koydu. Müezzinoğlu, "Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil sayın başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET 1600 TL Mİ OLACAK?

2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı şimdiden merak konusu oldu. Gelecek yıl geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, 1600 liraya imza atmaya hazır olduğunu açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun pazarlıklara sahne olması bekleniyor. Doğrudan 6,5 milyon işçiyi ilgilendiren görüşmelerde işçi kesimini temsil eden Türk-İş, enflasyon oranı, geçim şartları, döviz kurlarındaki artış ve ekonomideki genel durumu göz önünde bulundurarak, pazarlık masasında sunacağı teklifi hazırladı. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl komisyona sunacağı zam talebinde TÜİK'in bir işçinin net yaşam maliyeti rakamını dikkate alacak olan Türk-İş, kurumun geçen yıl komisyona sunduğu ağır işlerde çalışan bir işçinin net yaşam maliyeti olan 1600 lirayı isteyecek.

Son Güncelleme: 13.12.2016 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.