19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:33
ATAK helikopteri Polonya'da görücüye çıkacak

Polonya Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihalesinde de yer alan ATAK Helikopteri, bu sürede hem Polonya devlet makamları ve silahlı kuvvetleri hem de yerli savunma sanayi firmalarına tanıtılacak. Helikopterin, Polonya semasıyla ilk buluşması, 22-23 Ağustos'ta Radom Havacılık Fuarı'nda gerçekleşecek. Ziyaretçiler, burada ATAK'ın performansını ve üstün manevra kabiliyetini yakından izleme fırsatı bulacak. İki gün boyunca saat 15.20'de ziyaretçileri havada selamlayacak ATAK'ın kabiliyetlerine ilişkin, TUSAŞ'ın standında bulunacak yetkililerden daha detaylı bilgi edinilebilecek. Tanıtım turu, 28 Ağustos 2015'te Varşova-Babice Havaalanı'nda yapılacak etkinlikle devam edecek. ATAK Helikopteri, bu etkinlikte Polonyalı ve Türk devlet yetkilileri ile yerli sanayi firmaları ve gazeteciler için bir gösteri uçuşu daha gerçekleştirecek. Ayrıca, TUSAŞ tarafından Polonya Taarruz Helikopteri Programı'na ilişkin basın toplantısı da düzenlenecek. 

ÇOK AMAÇLI TASARLANDI
Taaruz ve taktik keşif görevleri için çok amaçlı tasarlanmış olan yeni nesil T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde, motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak, milli aviyonik, elektro-optik ve silah sistemleri ile donatıldı. Ağır silah yükü ile "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilen ve ağırlık-güç oranında sınıfında en iyiyi sergileyen araç, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma unvanına sahip.

Son Güncelleme: 19.08.2015 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.