02 Kasım 2016 Çarşamba 18:50
Başbakan Yıldırım'dan Bankacılara : 'Riskleri Gözetirken Fırsatları Iskalamayın' dedi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edildi, sektöre ve ekonomik gelişmelere ilişkin konular değerlendirildi. Başbakan Yıldırım, bankacılara "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın liderliğinde ve milletin karakterli duruşu sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız hale getirildiğini belirterek Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Bankacılar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet ve ekonomi geleneği olan ülkemizin, küresel ve jeopolitik olmak üzere her türlü zorlukların üstesinden gelecek kaynaklara, tecrübeye ve yönetime sahip olduğunu belirtti.

Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına ve ticaret hacminin daralmasına rağmen Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü, bunda istikrarı ve büyümeyi gözeten ekonomipolitikası yaklaşımının önemli rol oynadığını belirten bankacılar, büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Başbakan Yıldırım'a sundu.

Başbakan Yıldırım, "Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin, siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun" efadelerini kullanarak Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengeleri sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu belirterek hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin hak etmediği çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu belirterek kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Bu konunun bir çok tarafı olduğunu, büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğundan hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, "Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ'ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin" dedi.

Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirten Başbakan Yıldım, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurguladı. Başbakan Yıldırım, "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" hususlarına da vurgu yaptı.

Son Güncelleme: 02.11.2016 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.