09 Temmuz 2016 Cumartesi 21:08
Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı 'Ekonomik Müjdeler Paketi'

ELAZIĞ (AA) - AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomik Müjdeler Paketi'ne ilişkin, "Kamuda tasarruf önlemleri hayata geçecek. Biz önce kendi kemerimizi sıkacağız. AK Parti iktidarı döneminde çok büyük israfların hakikaten önüne geçildi" dedi.

Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Zeki Acar ve ASKON Elazığ Şubesi Başkanı Abdullah Taylan Özdal ile derneğin yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bulut, Türkiye'nin son dönemlerde ülke içinde ve çevresinde yaşanan gelişmelerle birlikte bir sıkışmışlığın içerisinde kaldığını ancak hükümetin kararlı duruşuyla bunun üstesinden gelindiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan teşvik paketine değinen Bulut, paketin ülkede ve komşu ülkelerde yaşanan olaylardan etkilenen iş dünyası için bir can suyu niteliği taşıdığını dile getirdi.

Teşvik paketinde iş dünyasını ve ülke ekonomisini rahatlatacak önemli maddelerin yer aldığını ifade eden Bulut, bunlardan birinin kamuda tasarruf önlemleri ile alakalı olduğunu anımsattı. Bulut, ''Kamuda tasarruf önlemleri hayata geçecek. Biz önce kendi kemerimizi sıkacağız. AK Parti iktidarı döneminde çok büyük israfların hakikaten önüne geçildi.'' diye konuştu.

22 maddelik teşvik paketinde, esnafın, sanayicinin, üretenin önünü açacak ve işlerini kolaylaştıracak önemli maddelerin yer aldığını aktaran Bulut, şöyle devam etti:

"Terörle doğal afetlerden etkilenen KOBİ'lerle alakalı özellikle 100 bin lira destek verilecek. Burada 100 bin liralık bir kredi kullandırılacak, kullanılan faizin bütün masrafı da KOSGEB tarafından karşılanacak. Yine yerli makine alan KOBİ'lerin 300 bin liraya kadar kredi faizleri yine KOSGEB tarafından ödenecek. Bu ikisini topladığınızda KOBİ'lere 400 bin liralık faizsiz imkan tanımış olacaksanız. Diğer bir maddemiz KOSGEB geri ödemeli desteklerinin, teminat ve kefaletlerinin masrafları ve faizlerinin yüzde yüzü karşılanacak."

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.