10 Eylül 2016 Cumartesi 18:30
Başbakandan müjde! Yatırım Destek Hamlesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi, Malatya'da esnafı da memnun etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'in yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve destek hamlesi programı kapsamında cazibe merkezli kentler arasında Malatya'nın da yer almasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Yatırım ve destek hamlesi programının bölge için bir can suyu olacağını anlatan Keskin, "Yatırım ve destek hamlesiyle teröre karşı hızlı bir ekonomik ve sosyal savaş başlatılıyor. Terörün beslenme kaynakları kurutuluyor." dedi.

Keskin, paketin bugüne kadar hiç verilmemiş destekleri kapsadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Yatırım ve destek hamlesi bölgesel kalkınma ve istihdam farklarını büyük oranda ortadan kaldıracak. Paket, ekonomik yatırımların yanında, sağlık, eğitim, kültürel ve sportif yatırımları da kapsıyor. Bölge bir cazibe merkezi haline getiriliyor. Paket, sadece bölgenin değil, ülkenin de ekonomisine katkı sunacak. Yatırım ve destek hamlesi hem bölgenin hem de ülkenin huzuru için önemli bir adım olacak. Yeni iş imkanlarıyla bölgenin en önemli sorun alanlarından biri olan istihdam konusu çözüm bulacak. Batıya olan göç azalacak belki de tersine göç başlayacak. Kalkınmışlık ve yaşam kalitesi konusunda bölgeler arasındaki makas biraz daha daralmış olacaktır. Kalifiye eleman gücümüz bölgede de artmış olacak, bölge illerimiz kalifiye göçün önüne geçmiş olacak."

Yatırım ve destek hamlesiyle bölgedeki yaşam kalitesinin artacağını bildiren Keskin, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Orta Doğu ve Asya'ya açılan kapı olacak. Türkiye'nin ihracatında doğu bölgesinin öneminin daha da artacak. Uygulamalar esnaf ve sanatkar için olumlu yansıyacak." ifadelerini kulandı.

Son Güncelleme: 10.09.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.