12 Mayıs 2015 Salı 18:40
Başbakanlıktan mağdur çiftçilere yardım

Büyük Menderes Nehri'ndeki taşkın nedeniyle arazileri zarar gören, ancak Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında olmayan çiftçilere, Başbakanlık Afet Fonu'ndan 3 milyon lira maddi destek sağlandığı bildirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Menderes Nehri'ndeki taşkın nedeniyle yaklaşık 82 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğünü, bunun neredeyse küçük bir Avrupa ülkesine denk düştüğünü söyledi.

Aydın'ın, 70-80 yıldır görülmemiş sel felaketine maruz kaldığını hatırlatan Uslu, kurulduğu günden bu yana çiftçinin yanında yer alan partilerinin destek için harekete geçtiğini aktardı.

Aydın'da yıl başındaki don olaylarının ardından taşkından zarar gören, ancak TARSİM kapsamında olmayan bin 458 ailenin bulunduğunu ifade eden Uslu, aile başı 2 bin lira destek sağlandığını kaydetti.

Uslu, "Başbakanlık Afet Fonu'ndan 3 milyon lira, Aydın Valiliği hesabına aktarılmıştır. Bu kapsamda TARSİM Sigortası yaptırmamış, sel ve don felaketlerinden mağdur olan her çiftçi ailemize 2 bin liralık bir desteklemeyi gerçekleştirdik. Bu desteğin en kısa zamanda valilik kanalıyla çiftçilerimize, mağdur ailelerimize dağıtılacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

TARSİM kapsamında olmayan çiftçilere sağlanan bu desteğin, Cumhuriyet tarihi ve Aydın açısından bir ilk olduğuna işaret eden Zeynep Karahan Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TARSİM sigortası yaptırmamış çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesine, 2090 sayılı Kanun kapsamında imkan yoktu ama burada hiç beklenmeyen, 80 yıldır görülmemiş miktardaki bir yağışın olduğu, gerçek bir afet durumu ortaya çıktı. Saniyede 170-180 metreküp debisi olan bir ırmağın, 500-550 metreküp debiye çıkabildiği ölçekte felaket yaşandı. Bir ilke burada imza attığımızı ifade etmek istiyorum."

Toplantının ardından AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve partililerle görüşen Uslu, 14 Mayıs Perşembe günü Aydın'a gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingine tüm vatandaşları beklediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 12.05.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.