06 Aralık 2015 Pazar 15:38
Borsa yatırımcının yüzünü güldürmek için 'Noel rallisi' bekleniyor

Borsa İstanbul, genel seçimin ardından pozitif başladığı kasım ayında, Fed'in faiz artırımına yılın son toplantısında başlayacağı beklentileri ve Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile yaşanan gerilim nedeniyle negatife dönerek yatırımcısına ortalama yüzde 5,26 zarar ettirdi.Analistler, Borsa İstanbul'da gerek Fed'in faiz artırımı, gerekse Rusya ile yaşanan gerilime ilişkin fiyatlamaların büyük ölçüde yapıldığını belirterek, BIST 100 endeksinin aralık ayında pozitif seyretme ihtimalinin arttığını ifade ediyor.

"Yeni olumsuz hikaye olmazsa 82.000 seviyesi gündeme gelebilir"

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen yılın son ayında piyasaların odak noktasının yine Fed olacağını belirtti. Şu anda piyasalardaki tüm fiyatlamaların faiz artırımında ilk adımın aralık ayında gelebileceğine işaret ettiğini ifade eden Çekçen "ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yukarı eğilim, dolar endeksindeki güçlü seyir ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki baskıya bakıldığında ‘beklenen faiz artırımı’ aralık ayında gelebilir" dedi.

"Belirsizliklerin azalması ile olumlu gelişmeler ön plana çıkabilir"

Alan Yatırım Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin ise, yıl genelinde hem Fed baskısının hem de siyasi belirsizliklerin yarattığı stresin piyasalar üzerindeki etkilerinin öne çıktığını belirterek, aralık ayına ilişkin ise Türkiye için belirsizliklerin büyük bir kısmının ortadan kalktığına dikkati çekiyor.

Son Güncelleme: 06.12.2015 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.