30 Nisan 2015 Perşembe 13:02
Bu hak gaspı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu tür gayretlerle, diğer alanlarla birlikte tarım ve hayvancılıkta da (belirlenen) 2023 hedeflerine ulaşacaktır” dedi. 

Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ATO Congresium’da düzenlenen “Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Projesi Uygulamaları Tanıtım Programı”nda yaptığı konuşmada, uygulanan projelerin, Türkiye’ye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. 

YÜZDE 50 HİBE DESTEKLİ PROJELER

Türkiye’nin 81 ilinde, yüzde 50 hibe desteğiyle hayata geçirilen projeleri, müreffeh geleceği ören birer tuğla taşı gibi gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu desteklerin bir kısmının doğrudan bakanlık tarafından, bir kısmının ise Avrupa Birliği ve bakanlığın işbirliğiyle sağlandığını ifade etti. Bugün, 81 ilde verilen bu desteklerin toplu tanıtımı için bir arada olduklarını anımsatan Erdoğan, Kırsal Kalkınma Programı ve desteği kapsamında, bugüne kadar, üreticilere aktarılan kaynağın 3 milyar 700 milyon lirayı bulduğunu, bununla, 13 bin 308 projeye destek sağlandığını söyledi. 

YATIRIM TUTARI 7.5 MİLYAR LİRA

Erdoğan, bu destekle hayata geçirilen yatırım tutarının ise 7,5 milyar lira olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin tarımının, hayvancılığının bugün ulaştığı seviyede, bu projelerin büyük payı var. Bu konuştuklarım, verdiğim rakamlar hayali rakamlar değil, bunlar uygulanan, verilmiş olan rakamlardır” diye konuştu. “Ben, pek ‘cek cak’ ile konuşmayı sevmem. Yani dil bilgisindeki gelecek sigasıyla (Kip) konuşmayı sevmem. Yaptıklarımızla konuşmayı severim” diyen Erdoğan, gerek Başbakanlığı gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde fevkalade projeler dışında hiçbir zaman temel atma törenine gitmediğini, sadece açılışlara katıldığını hatırlattı. 

HAYALİ RAKAM DEĞİL

Tarım sektörünü geliştirmek, üretimi artırmak, çiftçilerin ve hayvancılıkla iştigal edenlerin gelir düzeyini yükseltmek için çok önemli projeleri, reformları hayata geçirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, “Tüm vatandaşlarımı, 12 yıl öncesine götürmek suretiyle bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. 12 yıl önce Türkiye bu noktada neredeydi, bugün nerede? 12 yılda üreticilerimize 70 milyar lira nakit hibe desteği sağladık, yani 70 katrilyon. Hayali bir rakamdan bahsetmiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.04.2015 13:05
Anahtar Kelimeler:
BuHak Gaspı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.