05 Haziran 2015 Cuma 18:26
Buğday rekoltesindeki artış ekmeğe nasıl yansıyacak?

Bu yıl arpa ve buğday rekoltesinde rekor bekleniyor. Pekiyi bu üretici ve tüketiciye nasıl yansıyacak? Çiftçinin cebine para girecek mi? Un, ekmek makarna, irmik gibi ürünlerin fiyatlarında indirim olacak mı? Konunun tüm tarafları Haber7’nin sorularını yanıtladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) hububat rekoltesinde özellikle buğday ve arpada rekor beklentilerinin olduğunu açıkladı. Henüz hasatın yüzde 5’i gerçekleşti.

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) iyimser beklentilere itiraz etmese de açıklama yapmak için hasatın sonunu bekliyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ise rekoltede rekor beklense de üretici ve tüketiciye yansımayacak. Buğday ithalatı 2015'te de sürecek. Üstelik 2015’in ikinci yarısında ekmeğe, makarnaya, irmiğe, pastaya kısaca undan üretilen her şeye zam gelecek.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ise fiyatları 2,5 yıldır sabit tuttuklarını girdi maliyetleri yükselse de ekmek fiyatları için şimdilik gündemlerinde zammın olmadığını açıkladı.

Son Güncelleme: 05.06.2015 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.