14 Kasım 2016 Pazartesi 15:58
Burgan Bank 3. çeyrekte 40.4 milyon TL net kâr elde ederek tamamladı ?

Burgan Bank 2016 yılının üçüncü çeyreğinde de kredilerde sektörün üzerinde büyüme kaydetti.

Burgan Bank'tan yapılan açıklamada, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 10 artışla 12.6 milyar liraya, nakdi kredileri yüzde 11 artarak 10.3 milyar liraya, toplam mevduatı yüzde 9 artış ile 6.7 milyar liraya yükselen Burgan Bank'ın net kârının 40.4 milyon lira olduğu belirtildi.

Söz konusu dönemde özkaynakları 1.043 milyon liraya yükselen Burgan Bank'ın, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.9 milyar liraya ulaşırken sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde 16.65, solo bazda ise yüzde 18.55 olarak gerçekleşti.

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Bu başarılı sonuçlar bize, uzun vadede orta ölçekli bankalar arasına girme hedefimizi gerçekleştirme yönünde umut ve güç verdi" dedi. Dinç açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Burgan Bank Türkiye olarak, ana ortağımızın gücü ve ülkemize olan inancı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yükselen sermaye gücümüz, kurumsal, ticari ve leasing alanlarındaki büyümemiz, yetkin ve odaklı insan kaynağımızla işimize konsantre olarak ülkemize yatırım yapmaya, yapımızı güçlendirmeye ve başarılı sonuçlar elde etmeyi sürdürüyoruz.

Kurumumuzu ilk defa değerlendiren Fitch Rating'in, Burgan Bank'ın yabancı para uzun vadeli kredi notunu Türkiye'de alınabilecek en yüksek not olan BBB olarak açıklaması ile uluslararası alanda ülkemize ve markamıza duyulan güveni resmileştirirken, yine uluslararası platformlarda itibarımızın göstergesi olan Sendikasyon Kredi'mizi bu yıl da devam ettirdik.

Gelecek yıl hedefimiz bireysel bankacılık alanında yeni teknolojilere uyum sağlayarak daha çok digital bankacılık tarafında atılımlarla çalışmalarımıza devam etmek olacak.

Son Güncelleme: 14.11.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.