05 Şubat 2017 Pazar 16:23
BURSA'da FETÖ/PDY yapılanmasında 70 işadamının dosyası açılıyor ?

 Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre Bursa'da FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonda 28 Temmuz'da gözaltına alınan işadamları Celal Sönmez, Ali Cem Sönmez, Cemil Sönmez, Osman Sönmez, Ufuk Civelek, Hilmi Gülcemal, Feridun Kahraman, Ali Kemal Turhan ve Turan Boztepe'nin de aralarında bulunduğu 70'e yakın işadamının dosyası yeniden açılıyor.

İddiaya göre Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu'nun yaptığı operasyonda savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılan bazı işadamlarının, yurtdışına para kaçırdıkları tespit edildi. Kaçırılan paraların bir bölümüyle Cannes, Monaco ve Londra'dan gayrimenkuller satın alındı.

Dosyada ikinci bir dalganın başlayacağı öğrenildi. Emniyet ve istihbarat uçuş bilgileri, HTS kayıtları ve diğer delilleri araştırıyor.

İddiaya göre; Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu'nun yaptığı operasyonda hain darbe girişiminden hemen sonra gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan bazı işadamlarının, serbest kalınca yurt dışına para kaçırdıkları tespit edildi.

İstihbarat ve emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; yine bazı işadamları özel uçakla yurt dışına yüklü miktarda para kaçırdı.

Kaçırılan paraların bir bölümüyle Cannes, Monaco ve Londra'dan gayrimenkuller satın alındı. İstihbarat raporlarında yer alan yurt dışından gayrimenkul alımları ve para kaçırma olayıyla ilgili dosyada ikinci bir dalganın başlayacağı öğrenildi.

Emniyet ve istihbarat bahse konu iddialarla ilgili uçuş bilgileri, HTS kayıtları ve diğer delilleri araştırıyor.

22 SAYFALIK İFADE

Emniyette 5 gün gözaltında tutulan Celal Sönmez ve oğulları, savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı. Bağış adı altında usulsüz para toplandığı ve bu paraların saklandığı iddiasıyla FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Orhangazi Üniversitesi'nin yanı sıra işadamı Celal Sönmez'in alıp FETÖ'ye bağışladığı Ataevler'deki Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na bağlı Özel Gevher Sönmez Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, İzmir Yolu'ndaki Barla İşhanı'nın bodrum katındaki depo ve Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gülcemal Tekstil'e baskın düzenlenmişti. Kaçakçılık ve Organize Suçlar'ın başlattığı büyük soruşturmada, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'nın faaliyet yürüttüğü ve içinde Özel Gevher Sönmez Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nu da barındıran Ataevler'deki merkezin Fethullahçı Terör Örgütü'nün Bursa'daki para aklama yeri olduğu tespit edildi.

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na ait parasal değeri büyük olan bu yerin işadamlarına baskı ile alındığı belirlendi. Polisin yaptığı operasyonda özellikle Orhangazi Üniversitesi'nin üst katında FETÖ/PDY mensuplarına özel odalar yapıldığı kayıtlara girmişti.

Son Güncelleme: 05.02.2017 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.