11 Nisan 2015 Cumartesi 09:24
Büyük ihale 26 Mayıs'ta

4G lisans ihalesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Mayıs Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek.
BTK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, ihale sonucunda verilecek yetkilendirmenin konusu, ilgili mevzuat hükümleri ve Sayısı Sınırlandırılmış Kullanım Hakkı Yetki Belgesi kapsamında IMT (Uluslararası Mobil Telekomünikasyon) hizmet ve altyapılarına ilişkin mobil elektronik haberleşme şebekesinin kurulması, geliştirilmesi, işletilmesi ve şebekenin yetkilendirme süresi sonunda BTK veya BTK’nın göstereceği kuruluşa çalışır vaziyette ve bedelsiz devredilecek.

ASGARİ BEDEL 2,2 MİLYAR AVRO

İhalede, 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekansları için, toplam 20 ayrı bant genişliğinde satış yapılacak. Toplam bant genişliği 390,4 MHz olacak. İhalenin toplam asgari bedeli ise 2 milyar 298 milyon 67 bin 661 avro olarak belirlendi. Yetkilendirme süresi, yetkilendirme tarihinden itibaren 30 Nisan 2029’a kadar olacak. İhale şartnamesi 50 bin liraya BTK’dan alınabilecek. İhale şartnamesi ve ekleri BTK’da mesai saatlerinde ve Kurumun sağlayacağı imkanlar ölçüsünde bedelsiz olarak görülebilecek. Her ne sebeple olursa olsun ihale şartnamesi için ödenmiş tutarlar iade edilmeyecek.

YÜZDE 5 GEÇİCİ TEMİNAT

IMT hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesi, Elektronik Haberleşme Sektöründe Yetkilendirmeye İlişkin İhale Yönetmeliğine göre BTK tarafından 26 Mayıs Salı günü saat 10.30’da BTK merkez binasında gerçekleştirilecek.

İhalede Elektronik Haberleşme Sektöründe Yetkilendirmeye İlişkin İhale Yönetmeliği uyarınca kapalı teklif ve devamında açık teklif usulü uygulanacak. İhale şartnamesine teklif verecekler her bir paket satışı için ayrıntıları belirtilen ilgili frekans paketinin asgari değerinin yüzde 5’i oranında geçici teminat verecekler.

Son Güncelleme: 11.04.2015 09:25
Anahtar Kelimeler:
BüyükIhale26 Mayısta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.