15 Şubat 2016 Pazartesi 14:07
Çeyrek altının fiyatı

Geçtiğimiz hafta tarihi rekor kıran altının gramfiyatı, yüzde 2'ye yakın düşüşle 114,21 liraya geriledi. 

Kar satışlarıyla geriledi

Altının gram fiyatı 11 Şubat Perşembe günü 118,92 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından gelen kar satışlarıyla gerilerken, yeni haftaya da ons fiyatına bağlı olarak düşüşle başladı. Altının ons fiyatı, piyasada ABD Merkez Bankasının (Fed) artışa gitmesine yönelik beklentilerin azalması ile geçen hafta, son bir yılın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra cuma günü başlayan düşüşünü bugüne de taşıdı. 

Altın fiyatları ne olur?

Analistler, cuma gününden itibaren artan risk iştahının sürmesi durumunda altın fiyatının bir miktar daha gerileyebileceğini belirterek, altının ons fiyatında 1.200 - 1.205 dolar seviyesinin kısa vadeli teknik görünüm açısından önemli destek konumunda olduğunu ifade ediyor. 

Çeyrek altının fiyatı

Öte yandan çeyrek altın 186 lira, yarım altın 373 lira, tam altın 743 lira, Cumhuriyet altını ise 773 lira seviyelerinden satılıyor.

Son Güncelleme: 15.02.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.