15 Ekim 2016 Cumartesi 16:32
CLK Enerji'den istihdama 'çağrı'

 

Cengiz-Limak-Kolin Şirketler Grubu'nun elektrik dağıtımında çatı şirketi olan ve 11 ilde, 10 milyon aboneye hizmet veren CLK Enerji, hizmet kalitesini daha da yukarı taşımak hedefiyle Kars'taki yeni çağrı merkezini bugün devreye aldı. CLK Enerji bünyesinde bulunan Uludağ EDAŞ'ın 198, Akdeniz EDAŞ'ın ise 110 olmak üzere toplam 308 kişilik yeni istihdam yarattığı Kars'taki çağrı merkezinin açılışında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile CLK Enerji ortakları ve yöneticileri hazır bulundu.


2020'YE KADAR CLK 4,1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAK

CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji alanında son 15 yılda büyük bir dönüşüme imza attığına işaret ederek, "Bugün Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım bölgesinin tamamı özelleşmiş durumda. Devletimiz bu ihalelerden 13,5 milyar dolar gibi çok önemli bir gelir elde etti. Özel sektöre devrin ardından şebeke ve yenileme yatırımları da geçmiş döneme kıyasla büyük oranda arttı. 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar TL'lik yatırım yapılması söz konusu olacak. Bu yatırımlarla şebeke yenilenirken, müşteri memnuniyetinin de en üst düzeye çıkarılması planlanıyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin özel sektöre devrinden bu yana arıza ve kesinti sürelerinin azaldığı açıkça görülmekte. Bunların minimum seviyelere çekilmesi, kayıp kaçak oranlarının daha da azaltılması ana hedefimiz" değerlendirmesinde bulundu.


Nihat Özdemir, CLK Enerji olarak 2011-2015 arasındaki dönemde 2,8 milyar liralık yatırıma imza attıklarını belirterek, "Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4,1 milyar liradır" dedi.


DOĞU İLE BATI'NIN BÜTÜNLEŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kars'taki çağrı merkezinde 308 kişiye istihdam yaratıyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Özdemir, "Doğu'daki bir şehrimizden Batı'daki bölgelerimize hizmet vermenin bölgelerarası bütünleşme ve kaynaşmaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Rakamlara baktığımda buradaki çağrı merkezimizde istihdam edilen 308 kişinin 223'ünün kadınlardan oluştuğunu görüyorum. Bu kadınların işgücüne katılımı açısında oldukça sevindirici bir durum. Benzer bir tesisi önümüzdeki günlerde CLK Enerji çatısı altında olan Boğaziçi ve Çamlıbel EDAŞ için Tekirdağ'da hizmete alacağımızın haberini buradan duyurmak istiyorum. Ben tekrar bu tesisimizin ülkeye ve bölgeye hayırlı olmasını diliyor ve bu güzel günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. CLK Enerji, Kars çağrı merkezi yatırımı için 3 milyon TL yatırım yaptı.


ABONE 'MEŞGUL'E DÜŞMEYECEK

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da elektrik dağıtımını üstelenen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ile Antalya, Burdur ve Isparta'da faaliyet gösteren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (AEDAŞ) Kars'taki yeni çağrı merkezlerinin devreye girmesi ile ortalama yüzde 80-85'lerde olan çağrı karşılama oranını yüzde 95 yüzde 100'lere çıkarması hedefleniyor.


Akdeniz bölgesinde İngilizce ve Almanca, Uludağ bölgesinde ise çok sayıda Suriyelinin de bulunmasının etkisiyle Arapça yanıt seçeneğinin de olduğu çağrı merkezinin devreye girmesi ile abone aramalarında 'meşgule' düşmeyecek. Abonelin tüm çağrıları mutlaka karşılanacak ve 45 saniye içinde tüketici bir müşteri temsilcisine ulaşmış olacak.


CLK Enerji bünyesinde yürütülen ve Entegre Bilişim Sistemleri sürecine dâhil olan çağrı merkezlerinde kısa dönemde hedef, bu noktaların her türlü dağıtım hizmetinin verildiği operasyonel merkezlere dönüştürülmesi. Bunun için Kars'ta çağrı merkezinin içinde bir bölüm ayrılarak 'eğitim merkezi' de oluşturuldu. Her bölgeden 10'ar kişilik eğitim uzmanın bulunacağı bu bölümlerde çağrı merkezi elemanları 'müşteri hizmetleri temsilcisi eğitimi' alacak. Nihai hedef; olağanüstü dönemlerde, afet, fırtına gibi doğal olaylarda, kriz zamanlarında bütün çağrı merkezlerini tek bir havuzda toplayarak abonelere hizmet vermesini sağlamak.


TEKİRDAĞ İLE BİRLİKTE İSTİHDAMIN YÜZDE 30'U CLK'DAN

Kars'taki açılışın ardından CLK Enerji'nin diğer iki şirketi İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ile Sivas, Tokat, Yozgat faaliyet gösteren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (ÇEDAŞ) Tekirdağ'daki çağrı merkezleri önümüzdeki günlerde hizmete girecek. İşe alımlarda kadınlara, şehit ve gazi yakınları ile engellilere öncelik tanınan Kars ve Tekirdağ'daki çağrı merkezlerinde toplam 616 kişiye iş imkânı doğmuş olacak. Türkiye genelinde iki ay içinde hizmete girecek 9 çağrı merkezinde yaklaşık 2 binin üzerindeki istihdam yaratacağı düşünüldüğünde bunun yüzde 30'luk bölümünü CLK Enerji şirketleri sağlayacak. CLK Enerji'nin bu yatırımlar sonrasında tüm çağrı merkezlerinde çalışan sayısı ise 800'ü aşacak.

Son Güncelleme: 15.10.2016 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.