24 Mayıs 2015 Pazar 12:06
Devletten 300 TL Alacaklısınız?

15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğançocuklar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuranlar, doğan bebeğin ailenin kaçıncı çocuğu olduğuna bağlı olarak 300, 400 veya 600 lira doğum yardımı alacaklar. Doğum yardımına ilişkin yönetmelik, Bakanlar Kurulu kararı ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

MAVİ KARTLILAR DA DAHİL 

Yönetmeliğe göre, doğum yardımından yararlanmak isteyenler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleri ve sosyal hizmet müdürlüklerine, kamuda çalışanlar ise kurumlarına başvuracaklar. 

Yurtdışında yaşayan mavi kartlılar dahil Türk vatandaşları ise büyükelçilik ve konsolosluklara başvuru yapabilecekler. Başvuru için bizzat gidilmesine gerek olmayacak, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla da başvurulabilecek.

Son Güncelleme: 24.05.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.